Yaban mersini ne kadar kazandırır?

İçindekiler:

  1. Yaban mersini ne kadar kazandırır?
  2. Yaban mersini kurusu var mı?
  3. Yaban mersini su ister mi?
  4. Yaban mersini ağacı ne kadar büyür?
  5. Kuru yaban mersini nasıl tüketilir?

Yaban mersini ne kadar kazandırır?

Şu an 7 yıllık olan bahçenin bir dönümünden 80 bin lira kazanıyor. Hasadına başlandığı meyveleri kilosunu toptan 35 liradan satarken, paketlenmiş halini ise 40 liradan satıyor. İstanbul ve çevre illerden müşteriler yaban mersini almak için Salih Arsil'in bahçesine geliyor.

Yaban mersini kurusu var mı?

Yaban mersini kurusu fiyat açısından kaju gibi ortalamadan yüksek fiyatlarda satılan kuru yemişler ile eş değerdir. Oldukça faydalı olan yaban mersini meyvesinin değeri de elbette yüksektir. Kurutulmuş ve taze haliyle ortalama olarak yakın fiyatlarda satılan yaban mersini kurusu fiyatı 100 gramı 10 liradan başlar.

Yaban mersini su ister mi?

- Yaban mersini nemli toprağı çok sever. Bu nedenle sürekli sulamak gerekir.

Yaban mersini ağacı ne kadar büyür?

Yaban mersini ağacının Latincesi Vaccinium myrtillus olup Ericaceae familyasına ait bir bitki türüdür. Boyu 20 ila 50 cm arasında olan küçük bir ağaçtır.

Kuru yaban mersini nasıl tüketilir?

Yaban mersini kurusu tıpkı diğer kuru meyveler gibi tüketilebilir. Farklı olarak yaban mersininden faydalanmak isterseniz reçel olarak ya da meyve suyu olarak tüketebilmeniz mümkün. Aynı zamanda yaban mersini kurusu ile çay yapabilir, pasta kek ve atıştırmalık çerezlerinizle beraber de tüketebilirsiniz.