Küresel iklim değişikliklerinin sebepleri ve etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Küresel iklim değişikliklerinin sebepleri ve etkileri nelerdir?
  2. Küresel iklim değişikliğinin Türkiye'de görülmesi beklenen olası etkileri nelerdir?
  3. Küresel iklim değişikliğinin orman ekosistemlerine olası etkileri nelerdir?
  4. Küresel ısınmanın ekolojik sonuçları nelerdir?
  5. Sera gazı salınımı en çok hangi sektörde gerçekleşmektedir?
  6. Küresel ısınmanın canlıların biyolojik çeşitliliği üstündeki etkileri nelerdir?

Küresel iklim değişikliklerinin sebepleri ve etkileri nelerdir?

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli, küresel iklim değişikliğinin ana nedeninin sera gazı emisyonlarında insan faaliyetleri sonucunda gözlenen artış olduğunu ortaya koydu. Başta kömür olmak üzere fosil yakıtların yakılması, atmosferdeki karbondioksit oranının artmasındaki ana sorumludur.

Küresel iklim değişikliğinin Türkiye'de görülmesi beklenen olası etkileri nelerdir?

Akdeniz Havzası'nda gerçekleşecek 2°C'lik bir sıcaklık artışı, beklenmeyen hava olayları, sıcak hava dalgaları, orman yangınlarının sayısında ve etkisinde artış, kuraklık ve bunlar dolayısıyla biyolojik çeşitlilik kaybı, turizm gelirlerinde azalma, tarımsal verim kaybı ve en önemlisi kuraklık olarak etkilerini ...

Küresel iklim değişikliğinin orman ekosistemlerine olası etkileri nelerdir?

İklim değişikliğinin orman ekosistemleri üzerindeki olası etkileri, ormanların hassaslaşması, orman alanlarının azalması, yayılışlarının değişmesi, biyokütle artımının azalması, ormanlardaki tür kompozisyonlarının değişmesi ve orman yangını olasılığının artmasıdır.

Küresel ısınmanın ekolojik sonuçları nelerdir?

Küresel Isınmanın EkolojikSonuçları: 1--Karbondioksit miktarında meydana gelecek artış üzerine laboratuar koşullarında yapılan deneyler, buğday ve pirincin olumlu tepki verdiğini, mısırın ise tepki göstermediğini ortaya koymuştur. 2--Artan ısı sonucunda böcek sayısında da büyük artışlar meydana gelmektedir.

Sera gazı salınımı en çok hangi sektörde gerçekleşmektedir?

2016 itibariyle Türkiye'nin yıllık sera gazı emisyonu 496,1 milyon ton olarak hesaplandı. Emisyonlarda en büyük paya sahip olan sektör %72,8 ile enerji olurken, sanayi üretiminden kaynaklanan emisyonlar %23,6 ile ikinci, tarımsal faaliyet kaynaklı emisyonlar ise %11,4 ile en büyük paya sahip üçüncü sektör oldu.

Küresel ısınmanın canlıların biyolojik çeşitliliği üstündeki etkileri nelerdir?

Aşırı ısınma ile polen alerjisi ve astım riski artmaktadır. Küresel ısınma yabani otları artırmakta ve bunlar da alerjiyi ortaya çıkarmaktadır. Küresel ısınmanın neden olduğu diğer bir sorun ise enfeksiyonlardır; sıtma, kene ile ilgili ansefalit ve ishal en önemlilerindendir.