Devit 3 bebeklerde ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Devit 3 bebeklerde ne işe yarar?
  2. D vitamini bebeklerde ne işe yarar?
  3. 400 IU D vitamini kaç damla?
  4. Bebek D vitamini almazsak ne olur?
  5. D vitamininin kemik gelişimi için önemi nedir?

Devit 3 bebeklerde ne işe yarar?

Diyetle alınan kalsiyum ve fosforun bağırsaklardan emilmesini sağlar. Kemik erimesine yol açan bir hormon olan, paratiroid hormonun salgılanmasını önler. Vücutta kalsiyum ve fosfor dengesini sağlar, kemik ve kasların sağlığı için gereklidir.

D vitamini bebeklerde ne işe yarar?

D vitaminin vücuttaki fonksiyonları; ince bağırsaklardan Ca ve P emilimini düzenleyerek kemik büyümesi, sertleşmesi ve tamiri üzerinde etkili olur, böbrek hastalıklarında düşük kan Ca seviyesini düzenlemek, bebekler ve çocuklarda kemik ve dişlerin normal gelişme ve büyümesini sağlamaktır.

400 IU D vitamini kaç damla?

Ülkemizde 2005'den beri bütün bebeklere doğumdan itibaren günde 400 ünite (3 damla) D vitamini ücretsiz olarak verilmekte ve bu şekilde bebeklerdeki D vitamini eksikliği büyük ölçüde önlenmiş bulunmaktadır.

Bebek D vitamini almazsak ne olur?

Bebeklerde D vitamini eksikliği raşitizm denilen kemik hastalığına sebep olur ve gelişiminde gerilik görülür. Göğüs kafesinde, ayak şeklinde ve omurgasında eğrilikler görüyorsanız, bebeğinizin D vitamini eksikliğinden kaynaklı kemiklerinde şekil bozukluğu oluşmaya başlamış demektir.

D vitamininin kemik gelişimi için önemi nedir?

1. D vitamini kas ve kemiklerin sağlığında çok önemli bir role sahiptir. Kalsiyum ve fosforun bağırsaklardan emilimine yardımcı olmakla beraber kemiklerin sağlığı üzerine de katkıda bulunur. Bu nedenle D vitamini kas ağrılarını, kemik ağrılarını, kronik yorgunluğu ve osteoporozu önleyebilmekte ve tedavi edebilmektedir.