Türkiye'de en az kullanılan erkek ismi nedir?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de en az kullanılan erkek ismi nedir?
  2. En çok isim hangisi?
  3. Türkiye'de en çok hangi isimler var?
  4. Türkiye'de en çok isim hangi?
  5. Türkiye'de en az hangi isimler var?
  6. Ali ismi türkiyede kaç tane var?
  7. En çok hangi isimler var?

Türkiye'de en az kullanılan erkek ismi nedir?

Yaman ismi Eski Türkçe olmasına rağmen ülkemizde en az kullanılan isimler arasında geliyor. Yaman kelimesinin sözlük anlamı güçlü ve cesurdur. Ülkemizde bu ismi yaklaşık 11 bin kişi taşıyor.

En çok isim hangisi?

Geçen yıl en çok hangi isimler tercih edildi? Açıklamaya göre, 2020 yılında dünyaya gelen 1 milyon bebek içerisinde erkeklerden 'ına Yusuf, 'sına Miraç, 'sine Eymen; kız bebeklerden de 11 bin179'una Zeynep, 'sına Elif, 'ine Defne ismi verildi.

Türkiye'de en çok hangi isimler var?

Türkiye genelinde erkekler arasında 2 milyon 737 bin 31 rakamı ile "Mehmet" ilk sırada yer alırken, 2 milyon 68 bin 92 rakamı ile "Mustafa" ikinci, 1 milyon 7 rakamı ile "Ahmet" üçüncü sırada yer aldı. Kadınlarda ise 2 milyon 6 rakamı ile "Fatma" birinci sırada bulunuyor.

Türkiye'de en çok isim hangi?

Geçen Yıl En Çok Hangi İsimler Tercih Edildi? 2020 yılında dünyaya gelen 1 milyon bebek içerisinde erkeklerden 7.540'ına Yusuf, 6.236'sına Miraç, 6.222'sine Eymen; kız bebeklerden de 11.179'una Zeynep, 7.316'sına Elif, 6.335'ine Defne ismi verildi.

Türkiye'de en az hangi isimler var?

Ülkemizde en az kullanılan isimlerden biri de eş ve dost anlamına gelen Refik'tir. Bu isimden türetilmiş olan Refika ise kız çocuklarına verilen isimler arasında yer alıyor.

Ali ismi türkiyede kaç tane var?

Türkiye'de yaklaşık 774000 kişi Ali adını taşıyor. İstanbul'da ise yaklaşık 103500 kişiye Ali adı verilmiş. Ali ismi, Türkiye'de yaklaşık her 110 kişide 1 tane çıkıyor. Ali ismini taşıyan kişilerin en belirgin özellikleri merhametli olmalarıdır.

En çok hangi isimler var?

Türkiye genelinde erkeklerde en fazla kullanılan isim 2,7 milyon ile Mehmet oldu. Kaynak adresine ulaşmak için tıklayınız. Marmara bölgesinde 2019 doğumlu kız çocuklara en çok verilen ilk üç isim Defne, Zeynep ve Asel oldu. 2019 doğumlu erkek çocuklara en çok verilen ilk üç isim ise Yamaç, Ömer Asaf ve Eymen oldu.