Ehliyet başvurusu için neler lazım?

İçindekiler:

  1. Ehliyet başvurusu için neler lazım?
  2. Ilk defa ehliyet nasıl alınır?
  3. Ehliyet almak için ne gerekli 2020?
  4. Ehliyet almak için nereye başvurulur?
  5. B sınıfı ehliyet almak için ne gerekli?
  6. Ehliyet icin ne kadar para Odeniyor 2021?
  7. Ilk defa ehliyet için ne kadar para?

Ehliyet başvurusu için neler lazım?

İlk kez ehliyet alacak olanlar için: Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge.

Ilk defa ehliyet nasıl alınır?

Ehliyet alabilmeniz için teorik sınav ve sonrasında gerçekleştirilen direksiyon sınavını başarıyla tamamlamanız gerekiyor. Direksiyon sınavından başarılı olduktan sonra sertifikalar, bağlı bulunduğunuz ilçeye onay için gönderiliyor. Kursun ve ilçenin yoğunluğuna göre sertifikalar 1 veya 2 haftada çıkıyor.

Ehliyet almak için ne gerekli 2020?

Son Adım: 2020'de Ehliyet İçin Gerekli Belgeler
  • TC kimlik numaralı resmi kimlik (nüfus cüzdanı, pasaport)
  • Diploma.
  • Sağlık raporu.
  • Adli sicil kaydı
  • 18 yaşını doldurmayanlar için veli/vasi muvafakatnamesi.

Ehliyet almak için nereye başvurulur?

Sürücü belgesi başvuruları sürücü sertifikasının alındığı yere bakılmaksızın yetkilendirilen herhangi bir nüfus müdürlüğüne şahsen başvuru yapılarak alınır.

B sınıfı ehliyet almak için ne gerekli?

B sınıfı ehliyet nasıl alınır? Belgelerinizi hazırlamadan evvel öncelikle sürücü kursuyla görüşmelisiniz. Ödemelerinizi yaptıktan sonra sürücü kursunun vereceği teorik eğitimlere katılacaksınız. Eğitimler sonunda merkezi olarak Ehliyet sınavları yapılmaktadır.

Ehliyet icin ne kadar para Odeniyor 2021?

Ehliyet Maliyet Giderleri 2021 A1 Sınıfı ehliyet almak isteyen bir aday sürücü kursuna 1.363,88 TL ödemesi gerekiyor. Bunun dışında gireceği ehliyet sınavı için 240,04 TL ve harçlar için 530,27 TL ödemesi gerekiyor. Toplamda ise A1 sınıfı ehliyetin maliyeti 2.134,19 TL'dir.

Ilk defa ehliyet için ne kadar para?

A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 272 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 225 TL, Vakıf Payı: 45 TL, Toplam: 542 TL. B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 820,10 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 225 TL, Vakıf Payı: 45 TL, Toplam: 1.090,TL.