Iğne yapılınca oruç bozulur mu?

İçindekiler:

  1. Iğne yapılınca oruç bozulur mu?
  2. Damardan iğne yaptırmak orucu bozar mı?
  3. Hanefi mezhebine göre aşı orucu bozar mı?
  4. Kas gevşetici iğne yaptırmak orucu bozar mı?
  5. Doğum kontrol iğnesi orucu bozar mı?
  6. Yüze dolgu yaptırmak orucu bozar mı?
  7. Hanefi mezhebine göre iğne yapmak orucu bozar mı?
  8. Migren için iğne orucu bozar mı?
  9. Hanefi mezhebi Aşı orucu bozar mı?
  10. Kortizon iğne orucu bozar mı?

Iğne yapılınca oruç bozulur mu?

Dinimiz, tedavi sürecinde olan hastaların oruç tutmamalarına ruhsat vermektedir. ... Bu imk,na sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptırmak, damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur.

Damardan iğne yaptırmak orucu bozar mı?

Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.

Hanefi mezhebine göre aşı orucu bozar mı?

Netice itibarıyla, Hanefi mezhebinden İmam Ebû Yusuf ve İmam Muhammed'in görüşünü, bu doğrultuda Osmanlı'da Fetvâhane'nin verdiği fetvayı, daha önceki kararlarını ve aşı-iğne yaptırmanın yeme-içme sayılıp sayılmaması hususunda uzman görüşlerini de dikkate alarak Kurulumuz, 2005 yılında besleyici veya keyif verici ...

Kas gevşetici iğne yaptırmak orucu bozar mı?

Ağrı dindirmek, tedavi etmek, vücudun direncini artırmak, gıda vermek gibi amaçlarla enjeksiyon yapılmaktadır. Gıda ve keyif verici olmayan enjeksiyonlar, yemek ve içmek anlamına gelmediklerinden orucu bozmazlar. Ancak gıda ve/veya keyif verici enjeksiyonlar orucu bozar (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).

Doğum kontrol iğnesi orucu bozar mı?

Ağrı dindirmek, tedavi etmek, vücudun direncini artırmak, gıda vermek gibi amaçlarla vücudun herhangi bir yerinden enjeksiyon yapılmaktadır. Gıda ve keyif verici niteliğini taşımayan bu iğneler, yemek ve içmek anlamına gelmediklerinden dolayı orucu bozmazlar.

Yüze dolgu yaptırmak orucu bozar mı?

Kendi konusunda uzman ve yetkili kişilerin bu konudaki kararı, vücut içerisine enjekte yoluyla yapılan işlemlerin orucu bozduğu yönünde. ... Konusunda uzman ve yetkili kişilerin bu konudaki kararı, vücut içerisine enjekte yoluyla yapılan işlemlerin orucu bozduğu yönünde.

Hanefi mezhebine göre iğne yapmak orucu bozar mı?

Ağrıyı dindirmek, tedavi etmek, vücudun direncini artırmak, gıda vermek gibi amaçlarla enjeksiyon yapılmaktadır. Gıda ve keyif verici olmayan enjeksiyonlar, yemek ve içmek anlamına gelmediklerinden orucu bozmazlar.

Migren için iğne orucu bozar mı?

İğnenin orucu bozup bozmayacağı, kullanılış amacına göre değerlendirilebilir. Ağrı dindirmek, tedavi etmek, vücudun direncini artırmak, gıda vermek gibi amaçlarla enjeksiyon yapılmaktadır. Gıda ve keyif verici olmayan enjeksiyonlar, yemek ve içmek anlamına gelmediklerinden orucu bozmazlar.

Hanefi mezhebi Aşı orucu bozar mı?

Aşı da böyle olup orucu bozmaz. Ancak gıda veya keyif verici enjeksiyonlar orucu bozar. Hastaya serum veya kan verilmesi de, aynı hükme tabi olup orucu bozar.

Kortizon iğne orucu bozar mı?

Ağrı dindirmek, tedavi etmek, vücudun direncini artırmak, gıda vermek gibi amaçlarla vücudun herhangi bir yerinden enjeksiyon yapılmaktadır. Gıda ve keyif verici niteliğini taşımayan bu iğneler, yemek ve içmek anlamına gelmediklerinden dolayı orucu bozmazlar.