Kegel pozisyonu nedir?

İçindekiler:

  1. Kegel pozisyonu nedir?
  2. Kegel egzersizleri hangi durumlarda yapılır?
  3. Aşk kasları nasıl kontrol edilir?
  4. Aşk kasları nasıl gelişir?

Kegel pozisyonu nedir?

Ön taraftan başlayarak önce pelvik kaslarınızı sonra anüsünüzü sıkın ve 10 saniye kadar bu pozisyonda bekledikten sonra, 10-20 saniye kadar rahatlayın. Egzersizi yapmanız kolaylaştıkça, kaslarınızı sıkma sürenizi uzatın.

Kegel egzersizleri hangi durumlarda yapılır?

Kegel Egzersizleri pelvik taban kaslarının güçlendirilmesi amacıyla uygulanır. Pelvik taban kasları cinsel birliktelik, orgazm ve normal doğumun tüm evrelerinde önemli işlevlerinin yanı sıra ıkınma, idrar yapma, dışkılama ve pelvik bölgede yer alan organların anatomik yapılarını korumakla sorumludur.

Aşk kasları nasıl kontrol edilir?

KASLARI ÇALIŞTIRIN! Aşk kaslarınızı kuvvetle sıkın ve tutun. Buna Kegel egzersizi diyoruz. 3-5 saniye kasları kastıktan sonra gevşetin ve 5 saniye dinlenin. Bir kaç kez bu egzersizi tekrar edin.

Aşk kasları nasıl gelişir?

YAVAŞ KEGEL EGZERSİZLERİ Aşk kaslarını nefes alırken 5 saniye yavaşça sıkmak, nefes verirken 5 saniye yavaşça gevşetmek gerekiyor. Bu işlemin her seferinde 10 kez, günde 10 kür olmak üzere en az 100 defa yapılması tavsiye ediliyor. Zamanla kasma ve gevşetme süresi 10 saniyeye çıkartılabiliyor.