Cunda adasına nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Cunda adasına nasıl gidilir?
  2. Cunda kaç saatte gezilir?
  3. Cunda Adası giriş ücretli mi?
  4. Cunda Denizi hangi bölgede?
  5. Ayvalıktan hediyelik ne alınır?
  6. Ayvalık'ta ne alınır?
  7. Cundada yemek nerede yenir?
  8. Ayvalık'ta en güzel ayvalık tostu nerede yenir?
  9. Cunda Adası kışın nasıl olur?
  10. Cunda da akşam ne yapılır?

Cunda adasına nasıl gidilir?

Dolayısıyla otobüsle Balıkesir'e ulaştıktan sonra şehir merkezinden kalkan minibüs ve ya otobüslerle Ayvalık'a ve Cunda'ya ulaşabilirsiniz. Eğer İstanbul'dan gelecekseniz ve deniz yolunu kullanmak istiyorsanız, İDO feribotları ile Bandırma'ya gelip oradan Ayvalık ve Cunda'ya ulaşabilirsiniz.

Cunda kaç saatte gezilir?

Kaç Günde Gezilir; 2 günde gezebilirsiniz. Ziyaret İçin En İyi Zaman; Cunda Adası'nın en güzel zamanları (özellikle doğa yürüyüşü yapacaklar için) Mayıs, Eylül ve Ekim aylarıdır. Deniz mevsimi ve yaz tatili için gelmek isteyenler; Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını değerlendirebilir.

Cunda Adası giriş ücretli mi?

Giriş Ücreti: Günübirlik kişi başı plaj giriş ücreti 80 TL. Çadır konaklama 90 TL, karavan, motokaravan konaklama yeri 30 TL, otomobil giriş 10 TL, oto üstü konaklama/yer 25 TL, elektrik kullanımı 10 TL, buzdolabı 30 ve çamaşır makinası 40 TL (konaklama yapacaklar için).

Cunda Denizi hangi bölgede?

Alibey Adası ya da Cunda, idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey'dir. Türkiye'nin Ege Denizi'nde bulunan 4. büyük adasıdır.

Ayvalıktan hediyelik ne alınır?

Dalından yeni toplanmış ürünleri, yöreye özgü otları – istifno, arapsaçı, deniz börülcesi, semizotu ve daha nicesi, ayrıca giyimden mutfak eşyasına, perdeden takıya her türlü ürünü bulmak mümkündür bu pazarda. Ayvalık'a özgü alabileceğiniz hediyelik eşya zeytinyağı ve zeytin ürünleridir.

Ayvalık'ta ne alınır?

Ayvalık'ta en başta zeytin alınır. Zeytinin en kaliteli çeşitlerini bulacağınız Ayvalık, bu anlamda tam bir cennet. Zeytin aldıktan sonra zeytinyağı ve zeytinyağı sabunundan da alabilirsiniz. Meşhur Ayvalık Tostu'nun tadına baktığınız beldede, isterseniz Ayvalık tost ekmeği de bulabilirsiniz.

Cundada yemek nerede yenir?

Cunda Restoranları | 24 En İyi Mekan
  • Cook Point Cunda.
  • Cunda Mavi Otel.
  • Hacıoğlu Aşkın Tost Evi.
  • Cunda Karadeniz Pastanesi.
  • Orman Coffe & Cocktail.
  • Taş Kahve.
  • Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı ( Panorama Kafe ) Restoranlar.
  • Bay Nihat.
Daha fazla öğe...

Ayvalık'ta en güzel ayvalık tostu nerede yenir?

İlk akla gelen meşhur Ayvalık Tostu yapan yerlerin başında; Hacıoğlu Aşkın Tost Evi gelir. Atatürk Bulvarı, İş Bankası yanında yer alır. İyi bir Ayvalık tostu yemek için farklı alternatifler de bulunur. Ayvalık merkezinde bulunan Ayvalık Tostçular Çarşısı'dır.

Cunda Adası kışın nasıl olur?

Cunda'ya her mevsim rahatlıkla gelebilirsiniz. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan ada özellikle bahar ve kış aylarında daha sakin ve dingin. ... Kış aylarında ise o soğuk günler adada pek olmuyor, adanın iklimi de ılıman Akdeniz iklimi özelliklerine sahip zaten.

Cunda da akşam ne yapılır?

Cunda Adası'nda Yapmanız Gereken 10 Şey
  1. Patriça Koyu'nda huzurlu dakikalar geçirin. ...
  2. Rahmi Koç Müzesi'ni ziyaret edin.
  3. 3. Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı'na uğramayı unutmayın. ...
  4. En iyi restoranlarda deniz ürünleri yemeyi ihmal etmeyin.
  5. Cunda'ya özgü lokmayı tadın.
  6. Taş Kahve'de damla sakızlı Türk kahvesi için.
Daha fazla öğe...