Hangi hallerde nafaka Odenmez?

İçindekiler:

  1. Hangi hallerde nafaka Odenmez?
  2. Anlaşmalı boşanmada nafaka ödenir mi?
  3. Kadın hangi hallerde nafaka Odemez?
  4. Anlaşmalı boşanmada nafaka ödenmezse ne olur?
  5. Nafaka ne kadar devam eder?
  6. Nafaka kendiliğinden artar mi?
  7. 3 ay nafaka ödenmezse ne olur?

Hangi hallerde nafaka Odenmez?

Çocuğun ya da nafaka ödeyen tarafın vefatı, çocuğun 18 yaşın yaşına gelmesi ya da iştirak nafakası isteyen tarafın vazgeçmesi ile sona erer. ... Ayrıca kadının nafaka alırken kendi rızası ile iş akdi fesh edilmişse, Kadın başka birisi ile evlenmiş ya da beraberlik yaşıyor ise nafaka ödenmez.

Anlaşmalı boşanmada nafaka ödenir mi?

Anlaşmalı boşanmada eşlerin, nafakaya bağlı bir talebinin olması halinde bu nafaka miktarıyla birlikte sözleşmede belirtilmelidir. Eşler nafaka hususunda anlaşmak durumundadır. ... Anlaşmalı boşanma davasında, iştirak nafakası talep etmeyen eş, çocuk adına sonradan nafakanın bağlanması için açabilecektir.

Kadın hangi hallerde nafaka Odemez?

Kimler nafaka ödemez? Erkeğin düzenli bir geliri yoksa, kadının düzenli geliri varsa veya kadın başka biriyle yeni evlilik yaptıysa kadına nafaka ödenmez.

Anlaşmalı boşanmada nafaka ödenmezse ne olur?

Nafakanın ödenmemesinin cezai yaptırımları vardır. Nafaka alacaklısı nafakanın ödenmemesi durumunda öncelikle icra takibi başlatabilir. Nafaka icra yoluyla da alınamazsa nafaka borçlusu tazyik hapsi cezası alır. Yani nafaka ödenmemesi durumunda nafaka borçlusu şikâyet edilirse üç aylık hapis cezasına çarptırılır.

Nafaka ne kadar devam eder?

55-) Nafaka Ne Zaman Başlar? Çekişmeli boşanma davasında nafaka ödenmesi yönünde karar verilmesi halinde dava açılma tarihinden itibaren ödenecektir. Anlaşmalı boşanma yoluyla boşanan eşlerde ise protokol maddesinde tarihi ayrı olarak belirtmemiş ise anlaşmalı boşanma davası açılma tarihinden itibaren ödenecektir.

Nafaka kendiliğinden artar mi?

Nafaka tefe tüfe ile artan kira gibi her sene kendiliğinden artmaz. İhtiyaç arttıkça nafakanın da artması için ayrıca dava açmak gerekir.

3 ay nafaka ödenmezse ne olur?

Nafaka Ödememe cezası ile kastedilen İcra ve İflas Kanunu 344. maddesinde düzenlenen Nafakaya İlişkin Kararlara Uymama Suçu neticesinde yaptırıma bağlanan 3 aya kadar tazyik Hapsidir. Nafaka ödememe halinde nafaka borçlusu 3 aya kadar tazyik hapsi ile cezalandırılacaktır.