Sivas Gökpınar Gölünde yüzülür mü?

İçindekiler:

  1. Sivas Gökpınar Gölünde yüzülür mü?
  2. Gökpınar gölüne girilir mi?
  3. Gürün Gökpınar Gölü arası kaç km?
  4. Gökpınar Gölü kaç metre?
  5. Sivas'ın gölleri nelerdir?
  6. Sivas Sızır Şelalesi arası kaç km?
  7. Gürün Gökpınar nereye bağlı?
  8. Gökpınar Gölü nerede bulunmaktadır?
  9. Sivas'ın denizi var mı?
  10. Sivas'ta kaç tane baraj var?

Sivas Gökpınar Gölünde yüzülür mü?

Gölde balık tutmak ve yüzmek yasak olsa da dalış yapmak serbest. Yüksek rakımdan dolayı gölde 1 metrelik dalış denizde 3 metreye eşit durumda. Bu sebeple genellikle 2 yıldızlı dalgıçların dalışına izin veriliyor. Sivas, Malatya ve Kayseri'den AFAD ekipleri yüksek irtifa dalışları için burayı tercih ediyor.

Gökpınar gölüne girilir mi?

SİVAS GÜRÜN GÖKPINAR GÖLÜ Kayseri Malatya yolu üzerinde Çayboyu mahallesinden Gökpınar Gölü'ne giriş yapabilirsiniz.

Gürün Gökpınar Gölü arası kaç km?

Gökpınar Gölü Sivas İli Gürün ilçe merkezine yalnızca 10 kilometre uzaklıktadır. Kayseri Malatya yolu üzerinde Çayboyu mahallesinden Gökpınar Gölü'ne giriş yapabilirsiniz. Yaklaşık 10 kilometre uzaklıkla olan Gökpınar Gölü'ne gerek kendi aracınız, gerek kalkan minibüsler gerekse de taksi ile ulaşabilirsiniz.

Gökpınar Gölü kaç metre?

Gökpınar Gölü yaklaşık olarak 15 metre kadar derinliğe sahiptir. Ancak bazı bölgelerinde 15 ile 17 metreye kadar çıktığı oluyor. Gökpınar Gölü 15 rakımda bulunan birkaç kilometre uzunluk ile beraber her türlü aktivitenin yapılabileceği genişliğe sahiptir.

Sivas'ın gölleri nelerdir?

Sivas'ın Gölleri
  • Tödürge Gölü: İl Merkezine 50 km uzaklıktaki Tödürge Gölü, Sivas-Erzurum karayolu yakınlarında Cencin Ovası'nın doğusundadır. ...
  • Gürün Gökpınar Gölü: Suyu çok temiz ve duru olan Gökpınar Gölü, Gürün'e 10 km. uzaklıktadır. ...
  • Hafik Gölleri: Hafik yöresinde serpilmiş büyüklü küçüklü bir çok göl vardır.
Daha fazla öğe...

Sivas Sızır Şelalesi arası kaç km?

Sivas kent merkezine 135 kilometre uzaklıkta bulunan, Çat ormanları içerisinde, Göksu Çayı üzerinde bulunan tabiat harikası Sızır Şelalesi yeşile örtülmüş çevresi ve gür su sesi ile yaz aylarında ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biri haline geliyor.

Gürün Gökpınar nereye bağlı?

Gökpınar Gölü Sivas'a bağlı olan Gürün ilçesinde yer alır. İlçeye yaklaşık olarak 10 kilometre uzaklıkta olması ile beraber, Sivas'a olan uzaklığı ise 146 kilometre şeklinde öne çıkmaktadır. Yılın farklı zaman dilimlerinde bu doğal güzelliği ziyaret edebilmek için pek çok insan ulaşım sağlamaktadır.

Gökpınar Gölü nerede bulunmaktadır?

Gökpınar Gölü Sivas'a bağlı Gürün ilçesinde yer almaktadır. İlçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan bu özel Göl, Sivas'ın merkezine ise 146 kilometre uzaklıktadır.

Sivas'ın denizi var mı?

SİVAS'TA DENİZ VAR FAKAT FARKINDA DEĞİLİZ” Üç yıl içinde bitmesi hedeflenen proje hakkında Vali Veysel Dalmaz “Sivas'ta deniz var fakat farkında değiliz. Kızılırmak'ı simge yaparak Sivas'a denizi olan bir Anadolu kenti hüviyeti kazandırabiliriz.

Sivas'ta kaç tane baraj var?

Sivas'a son 17 yılda devasa yatırımlar yaptıklarını aktaran Aydın, "Son 17 yılda Sivas ve ilçelerimizde tamamladığımız 15 baraj ve 24 gölet ile vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük.