TYT konuları hangi sınıfları kapsar?

İçindekiler:

  1. TYT konuları hangi sınıfları kapsar?
  2. TYT ve AYT farkı nedir?
  3. TYT konuları nedir?
  4. TYT AYT puanını etkiliyor mu?

TYT konuları hangi sınıfları kapsar?

Öncelikle TYT sınavında 40 Temel Matematik, 40 Temel Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji ayrıca 5 din kültürü ve ahlak bilgisi, 5 felsefe, 5 tarih ve 5 coğrafya olmak üzere toplam 120 soru sorulacak. Bu sınavda genel olarak 9 ve 10.sınıf konuları karşımıza çıkıyor.

TYT ve AYT farkı nedir?

TYT (Temel Yeterlilik Testi), öğrencilerin sahip oldukları temel yeterliliklerini ölçen birinci oturum sınavıdır. AYT (Alan Yeterlilik Testi) ise öğrencilerin kendi alanlarında sahip oldukları başarılarını ölçen ikinci oturum sınavıdır.

TYT konuları nedir?

Sınavın birinci aşaması olan TYT (Temel Yeterlilik Sınavı) 120 sorudan oluşmaktadır ve sınav süresi 135 dakikadır. Bu sınavda 40 Türkçe, 20 Sosyal ( 5 Tarih, 5 Coğrafya, 5 Felsefe, 5 Din kültürü ve ahlak bilgisi), 40 Matematik, 20 Fen Bilimleri (7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji) sorusu bulunmaktadır.

TYT AYT puanını etkiliyor mu?

"Sayısal puan türü ile yerleşilebilen lisans programlarında daha önce açıklandığı üzere soru sayısı ile ilişkili olarak, TYT'de Türkçe testinin ağırlığı yüzde 13, sosyal bilimler testinin ağırlığı yüzde 7, temel matematik testinin ağırlığı yüzde 13 ve fen bilimleri testinin ağırlığı yüzde 7 olmak üzere TYT'nin ...