En güzel marul nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. En güzel marul nasıl yetiştirilir?
  2. Marul nasil ekilir evde?
  3. Kıvırcık ekimi ne zaman yapılır?
  4. Marul saksıda yetişir mi?
  5. Yaz marulu ne zaman ekilir?
  6. Marul hangi gübreyi sever?
  7. Marul ne kadar zamanda yetişir?
  8. Aysberg nerede yetişir?
  9. Marul kaç haftada yetişir?
  10. Serada marul kaç günde bir sulanır?

En güzel marul nasıl yetiştirilir?

Marul bitkisi bol güneşi sever, azot ve humus bakımından zengin olan topraklarda yetişir. Çoğu zaman, marul bitkileri arasında 20-30 cm ve sıralar arasında 50-60 cm mesafe bırakılır. 1 hektarlık olan bir alanda (10.000 metrekare), yaklaşık 50.000 adet bitki dikebiliriz. Sık sık sulama yapmalıyız.

Marul nasil ekilir evde?

Öncelikle saksının içerisine üzerinde 8 cm boşluk kalacak şekilde toprak eklenir. Toprak el ile düzleştirildikten sonra marul tohumları aralıklı olarak toprağın üzerine ekilir. Ekilen tohumların üzerine tohumları kapatacak şekilde 2-3 cm yüksekliğinde tekrar toprak ilavesi yapılır.

Kıvırcık ekimi ne zaman yapılır?

Marul fidelerinin dikim zamanı ise eylül- ocak aylarında yapılmaktadır. Hasat işlemine ise eylül ayında başlanmaktadır. Çok fazla soğuk kış ayları haricinde haziran sonuna kadar devam etmektedir. Yayla şartları göz önüne alındığı zaman tohum mart ayında ekilir ve nisan-mayıs gibi dikim işlemi yapılır.

Marul saksıda yetişir mi?

Evde marul yetiştirmek için seçeceğiniz saksının çok derin olmamasına özen gösterin. Birden fazla marul ekecekseniz marulların büyüdükçe yapraklanıp birbirinin üstünü kapatmaması için ya uzun saksıları seçmelisiniz ya da her bir marul fidesi için ayrı ayrı küçük saksılar almalısınız.

Yaz marulu ne zaman ekilir?

Marul tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Marul tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.

Marul hangi gübreyi sever?

Marul tarımı yapılan arazilerde gübreleme şu şekilde yapılmalıdır; Taban gübresi olarak fosforun ve potasyumun %70′i kullanılır. Bu da dekara 12-18 kg fosfor ve 15-20 kg potasyum verilmelidir. Hasattan 30 gün öncesinde geri kalan miktarlar dekara 3-4 kg fosfor ve 6-8 kg potasyum olarak uygulanmalıdır.

Marul ne kadar zamanda yetişir?

Yetişme süresi 2-3 ay gibi kısa süreli olan salata ve marul tiplerinde açıkta ve örtü altında değişik mevsimlere uygun olarak ıslah edilmiş çeşitlerle arka arkaya yılın 12 ayı üretim yapmak mümkün olmuştur. Salata ve marullar soğuğa kısmen dayanıklı, nemli hava koşullarına gereksinim duyan serin, ılık iklim sebzesidir.

Aysberg nerede yetişir?

Türkiye'de salataların vazgeçilmesi olan aysberg (göbek marul) üretiminin yüzde 60'ı Ankara'daki tarım alanlarında gerçekleştirildi.

Marul kaç haftada yetişir?

Marul tek yıllık serin iklim sebzesidir. Yetişme süresi 2-3 ay gibi kısa süreli olan salata ve marul tiplerinde açıkta ve örtü altında değişik mevsimlere uygun olarak ıslah edilmiş çeşitlerle arka arkaya yılın 12 ayı üretim yapmak mümkün olmuştur.

Serada marul kaç günde bir sulanır?

Aksi halde, her 1-3 günde bir sulama yapın. Sıcak havalarda, yüksek nem oranını korumak için palslı sulama yapmak tercih edilir.