Yemen türkçe sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Yemen türkçe sözlük anlamı nedir?
  2. Yemeni ne demek TDK?
  3. Yemeniyi ne demek?
  4. Yemeni kelimesi nereden gelir?
  5. Yazma nedir tanımı?
  6. Kavaf ne iş yapar?
  7. Koseleye ne ad verilir?
  8. Yemeni hangi dilde?
  9. Yazma ne demek TDK?
  10. Yazma nedir edebiyat?
  11. Kavafın ne demek?
  12. Kavaf ne demek kısaca?
  13. Düz taban ayakkabıya ne denir?

Yemen türkçe sözlük anlamı nedir?

(ﻳﻤﻦ) i. Arap yarımadasının güneybatısındaki ülkenin adı olup dilimizde “gurbet yolcusu, garip” anlamına gelen Yemen ellerinde Veysel Karanî söyleyişinde geçer.

Yemeni ne demek TDK?

Tdk'ya Göre Yemeni Kelimesinin Sözlük Anlamı Ne Demektir? Türk dil kurumunda yemeni farklı bir anlamda daha kullanılmaktadır. O da başın örtülmesi için kullanılan bez parçası anlamındadır. Tülbent de bu kelimenin yerine kullanılabilir.

Yemeniyi ne demek?

Yemeni, Anadolunun bazı bölgelerinde hala üretimine devam edilen, manda, sığır, keçi ve oğlak derisinden faydalanılarak üretilen ayakkabı çeşitidir.

Yemeni kelimesi nereden gelir?

Arapça yamanī يمنى "Yemen"e ait" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ymn kökünden gelen yaman يمن "1. sağ el, sağ taraf, 2. güney (gün doğumuna oranla sağ taraf), 3.

Yazma nedir tanımı?

Yazma, çizme pamuktan elde edilen kumaşlara basılan Anadolu motifleri ile süslenen bir Türk kadın aksesuarı ve örtüsüdür. Yazma ince dokunmuş basmanın üzeri işlemeli ve desenlilerine verilen isimdir.

Kavaf ne iş yapar?

Kavaflık eski dönemde pabuççular ve dikicilerin ürettikleri ürünleri satan tüccara denirdi. Öyle ki Kavaflar, aynı zamanda işin ticaretini yapan kişilerdi. Bu tarihi terim, daha sonraları değişerek kavaf adını almıştır.

Koseleye ne ad verilir?

KÖSELE: Manda ve sığır derisinden yapılan alt yapıda taban astarı, fort, taban, vardola şerit yapımında kullanılan bir deri cinsidir. MEKVAL: Havuzlu tabanlara dikilen kenar dikişine verilen isimdir.

Yemeni hangi dilde?

Yemen
Yemen الجمهورية اليمنية El-Cumhuriyyetü'l-Yemeniyye Yemen Cumhuriyeti
Resmî dillerArapça
DemonimArap
HükûmetGeçici hükûmet
• CumhurbaşkanıAbd Rabbuh Mansur al-Hadi
33 satır daha

Yazma ne demek TDK?

Bohça, yemeni, başörtü, yorgan vb. şeyler yapmakta kullanılan, üstüne boya ve fırça ile veya tahta kalıplarla desen yapılmış bez.

Yazma nedir edebiyat?

*Yazma; önceden belirlenmiş bir konuda duygu, düşünce ya da hayallerin belli bir düzen ve bütünlük içinde özgün olarak yazıya geçirilmesidir. *Yazma; hazırlık, planlama, taslak metin oluşturma, düzeltme ve geliştirme, yazılan metni paylaşma gibi aşamaları olan bir süreçtir.

Kavafın ne demek?

Kavafı nedir? (kava:fiye) Ucuz, özenmeden yapılmış ayakkabı, kemer, cüzdan vb. deri ürünler.

Kavaf ne demek kısaca?

i. (Ar. ḫaffāf'tan *ḳafaf, benzeşmezlikle kavaf) Düşük nitelikli hazır ayakkabı yapan ve satan kimse: Tahsildar mı, ayak kavafı mı, yoksa bir nevi sığıntı mı desem… (Burhan Felek).

Düz taban ayakkabıya ne denir?

Sabo: Düz tabanlı ve rahat bir ayakkabı çeşididir. Bir tür sandalet de denebilir.