Otomatik okey masası nasıl çalışıyor?

İçindekiler:

  1. Otomatik okey masası nasıl çalışıyor?
  2. Otomatik okey masası istanbul nerede?
  3. Okey masası ne kadar?
  4. Okey masası kaç cm?
  5. Okey Oyunu Nasıl Oynanır?
  6. Okey kaç puandan düşülür?
  7. Okeyde zar var mı?
  8. Okeyde taşlar nasıl sıralanır?
  9. Okeyde sayı nasıl düşülür?
  10. Okeyde kaç sayı düşülür?
  11. Okey en az kaç kişi ile oynanır?
  12. Düz okey nasıl dağıtılır?
  13. 101 okeyde puan nasıl hesaplanır?
  14. 101 okey taşları nasil dağıtılır?

Otomatik okey masası nasıl çalışıyor?

OTOMATİK OKEY MASALARI Sistemde 2 farklı set taş kullanılıyor. Start tuşlarından bir tanesi basıldığında kapak açılır, taşlar masanın içine atılıp tekrar start tuşu basıldığında kapak kapanır ve anında her oyuncunun önüne dizilmiş olarak taşlar çıkar.

Otomatik okey masası istanbul nerede?

Raster Otomatik Okey Masaları, i̇thalat-ihracat firmaları, Güzelyurt Mah., 2128. Sok., No:2, Esenyurt, İstanbul, Türkiye - Yandex Haritalar.

Okey masası ne kadar?

Takım Halinde: 3300₺ Ürün İçeriği: 1 Adet Masa (Adet : 1500 ₺ ), 4 Adet Berjer Koltuk (Adet : 450 ₺ ) Her türlü okey masası ve cafe, pastane sandalye çeşitleri. Aynı gün kargo imkanı.

Okey masası kaç cm?

YANLIKLI OKEY MASASI - 120CM.

Okey Oyunu Nasıl Oynanır?

En az 3 adet taş bir grup oluşturur. Sırası gelen oyuncu eğer bir önceki oyuncunun attığı taş işine yarıyorsa onu alır, aksi halde ortadan bir taş çeker. Bunun ardından da elindeki fazlalık taşı yine yanındakine atar. Okey'de elindeki 14 taşı ilk sıraya dizen oyuncu oyunu kazanmış olur.

Okey kaç puandan düşülür?

Düşme sayısı oyuncular tarafından belirlenir. Örneğin düşme sayısı 20 olduğunda, her elin normal bitişinde biten kişiden 2 puan düşülür. Ortaya okey atılırsa 4 puan düşülür. Bu şekilde 0 puana ilk ulaşan oyuncu kazanmış olur.

Okeyde zar var mı?

Okey 106 adet özel okey seti taşı ve 4 adet ıstaka ile oynanılır. En az 2 en fazla 4 kişi ile oynanılan bu oyunda, bir adet altı yüzlü zar bulunması gereklidir. Oyuncular ilk olarak masadaki taşları karıştırırlar ve 5'erli olarak dizerler. ... Örneğin açılan taş sarı 8 olsun, bu el boyuncu okey taşı sarı 9 olacaktır.

Okeyde taşlar nasıl sıralanır?

Okey'de elindeki 14 taşı ilk sıraya dizen oyuncu oyunu kazanmış olur. Elindeki 15. taşı, yere açılmış taşın üstüne koyarak oyunu bitirir. Bir per en az 3 taştan oluşur, ( örnek: kırmızı 7,8,9 veya siyah 5, kırmızı 5 mavi 5). 11-12-13-1-2 perlerde 2 geçersizdir yani 1'de sonra taş düzülmez.

Okeyde sayı nasıl düşülür?

Elindeki 15. taşı, yere açılmış taşın üstüne koyarak oyunu bitirir. Elini bitirmek icin "bitti" butonuna tıklayan oyuncu oyunu bitirir. Elinizdeki taşlarla normal biterseniz, diğerlerinden -2 puan düşülür. Çifte giderek veya okey ile biterseniz, diğerlerinden -4 puan düşülür.

Okeyde kaç sayı düşülür?

Düşme sayısı oyuncular tarafından belirlenir. Örneğin düşme sayısı 20 olduğunda, her elin normal bitişinde biten kişiden 2 puan düşülür. Ortaya okey atılırsa 4 puan düşülür. Bu şekilde 0 puana ilk ulaşan oyuncu kazanmış olur.

Okey en az kaç kişi ile oynanır?

Okey oyunu standart olarak dört adet oyuncuyla oynanır. Okeyde oyuncunun taşları dizmesi için ıstaka ismi verilen tabla bulunur. Kırmızı, siyah, mavi ve sarı renklerinde 1'den 13'e kadar numaralı ikişer setten oluşan toplam 106 tane taş bulunur. Taşların içinde iki adet sahte okey taşı da vardır.

Düz okey nasıl dağıtılır?

Okey'de elindeki 14 taşı ilk sıraya dizen oyuncu, veya 7 perle çifte taşlarıyla oyunu kazanmış olur. Elindeki 15. taşı, yere açılmış taşın üstüne koyarak oyunu bitirir. Elini bitirmek icin "bitti" butonuna tıklayan oyuncu oyunu bitirir. Elinizdeki taşlarla normal biterseniz, diğerlerinden -2 puan düşülür.

101 okeyde puan nasıl hesaplanır?

Okey 101 dört oyuncu ile birden fazla turda oynanır. Bu oyunda amaç mümkün olduğu kadar az puanla oyunu bitirmektir. Tüm turlar sonunda en az puana sahip olan oyuncu oyunun galibidir. Puanlar elde kalan taşların üzerindeki sayılar ile belirlenir (örnek: bir kırmızı 3 = üç puan, bir siyah 11 = 11 puan).

101 okey taşları nasil dağıtılır?

Oyuncular arasından bir oyuncunun dağıtıcı olarak belirlenmesinden sonra , dağıtıcı her oyuncuya 21 taş dağıtır ve kendine 22 taş alır. Geri kalan taşlar masada ters çevrilmiş şekilde dururken bir tane taş açık durur. Bu açık taş jokeri (OKEY taşını) belirler. Oyun saat yönünün tersine doğru oynanır.