Gümrük müşavirliği ne oluyor?

İçindekiler:

  1. Gümrük müşavirliği ne oluyor?
  2. Gümrük Müşaviri ne demek?
  3. Gümrük müşavir nasıl olunur?
  4. Gümrük Müşaviri Devlet memuru mu?
  5. Müşaviri ne demek?
  6. Gümrük müşavirliği nedir nasıl olunur?
  7. Gümrük Müşaviri kamu görevlisi mıdır?
  8. Kaç tane gümrük müşaviri var?
  9. Gümrük te çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

Gümrük müşavirliği ne oluyor?

Gümrük müşaviri, gümrük belgelerini hazırlamak, malların ithalatını ve ihracatını kolaylaştırmak için gönderilerin tüm geçerli yasalara uygun olduğunu denetlemekle sorumludur.

Gümrük Müşaviri ne demek?

Gümrük Müşaviri kanunda belirtilen en basit tanımı ile “Gümrük idarelerinde dolaylı temsil yoluyla iş takibini, eşya sahibince verilmiş noter tasdikli vekaletname ile yapmaya Bakanlıkça tanınmış yetkisi doğrultusunda yapan kişidir.”

Gümrük müşavir nasıl olunur?

İki yıllık zorunlu stajını tamamlayan kişiler, gümrük mevzuatı ve gümrüğe ilişkin iktisadi, ticari ve mali konuları kapsayan sınavda başarılı olmaları durumunda Gümrük Müşaviri İzin Belgesi sahibi olmaya hak kazanırlar.

Gümrük Müşaviri Devlet memuru mu?

3.Gümrük Müşavirleri Memur mudur? Hayır. Gümrük Müşavirleri özel sektör çalışanlarıdır. Kişilerden aldıkları vekalet üzerine verdikleri hizmetler dolayısıyla serbest meslek makbuzu veya fatura keserek verdikleri hizmetin bedelini tahsil ederler.

Müşaviri ne demek?

Kısaca bilgi ve düşüncesi güvenilen ve bu bilgilerin alınması ve görüş bildirmesi için kendisine danışılan vazifeli kimse. Mali müşavir, gerçek veya tüzel kurum ve kişilerin hesap bilgilerini düzenleyen, borç, varlık ve sermaye giriş çıkışlarını yapan kişidir.

Gümrük müşavirliği nedir nasıl olunur?

İki yıllık zorunlu stajını tamamlayan kişiler, gümrük mevzuatı ve gümrüğe ilişkin iktisadi, ticari ve mali konuları kapsayan sınavda başarılı olmaları durumunda Gümrük Müşaviri İzin Belgesi sahibi olmaya hak kazanırlar. Gümrük Müşavirliği Sınavı iki basamak şeklinde yapılmaktadır.

Gümrük Müşaviri kamu görevlisi mıdır?

Öte yandan devlet ve yeminli mali müşavir arasındaki ilişki bir kamu hukuku ilişkisidir. Çünkü kendilerine görev verilmesi, özel hukuk sözleşmesi ile değil bir kanunla olmaktadır. Dolayısıyla yeminli mali müşavirleri sahip oldukları tasdik yetkisi nedeniyle, bir "kamu görevlisi" saymak gerekir.

Kaç tane gümrük müşaviri var?

Sanayici ile gümrük arasında köprü vazifesi gören gümrük müşavirleri bugün, yokolma tehlikesiyle karşı karşıya. Bugün Türkiye'de 2700, İzmir'de ise 325 gümrük müşaviri var.

Gümrük te çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

Gümrük memuru olmak için üniversitelerin İşletme, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler ve Hukuk fakültelerinden ya da 4 yıllık eğitim veren yüksekokulların Gümrük İşletme bölümünden mezun olmak gerekir.