Kantaron çayı zayıflatır mı?

İçindekiler:

  1. Kantaron çayı zayıflatır mı?
  2. Kantaron çayı faydaları nelerdir?
  3. Sarı kantaron çiçeği çayı nasıl yapılır?
  4. Kırmızı kantaron otu neye iyi gelir?

Kantaron çayı zayıflatır mı?

Sarı Kantaron Çayı Zayıflatır Mı? Fazla kilolardan kurtulmak yani zayıflamak için sarı kantaron çayı kullananlar bilmelidir ki, bu bitkinin zayıflatma özelliği yoktur. Hormon dengesinin sağlanmasına yardımcı olur fakat sarı kantaron çayı zayıflama amacına hizmet etmez.

Kantaron çayı faydaları nelerdir?

Hazmı kolaylaştırırken iştahınızın açılmasını sağlar. Ruhu sakinleştirici etkisi olduğu gibi kasları da gevşetir. Bu durumda, adet söktürücü görevi gören sarı kantaron çayı, dönemsel sancılarınızın azalmasına yardımcı olur. Sarı kantaron; baş, kas ve eklem ağrılarında hafifletici rol oynar.

Sarı kantaron çiçeği çayı nasıl yapılır?

Kaynayan suyun içerisine ise 2 ve ya 3 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaron eklenir. Bu şekilde bitki çayı 10 dakika dinlendirilir. İyice demlenen bu çay süzülerek bir bardağa alınır. Hazırlanan çayın içine ise bal ve limon konulur.

Kırmızı kantaron otu neye iyi gelir?

- Sindirime faydalıdır. Kırmızı kantaron yağı sindirime de faydalı olan bir yağ çeşididir. Kırmızı kantaron yağının az miktarda ağızdan alımı sindirim sistemini düzenleyici bir etki gösterir. Yemeklerden önce tüketilen az miktardaki kantaron yağı sindirim sistemini çalıştırarak kabızlık ve şişkinliğin önüne geçer.