Galeri yetki belgesi süresi uzatıldı mı?

İçindekiler:

  1. Galeri yetki belgesi süresi uzatıldı mı?
  2. Galeri yetki belgesi zorunlu mu?
  3. Araç yetki belgesi nereden alınır?
  4. Galericilik belgesi kimler alabilir?
  5. Yetki belgesi kaç günde onaylanır?
  6. Emlakçılık yetki belgesi süresi uzatıldı mı?
  7. Galeri yetki belgesi ne işe yarar?
  8. K1 belgesi ne kadar sürede alınır?
  9. Yetki belgesi nasıl alınır?
  10. Taşınmaz ticareti yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?
  11. 2 nci el araç satış yetki belgesi nereden alınır?

Galeri yetki belgesi süresi uzatıldı mı?

2.El Araç alım satımda yetki belgesi için gereken işyeri açma ve çalışma ruhsatı alım süresi 31.07.2022 tarihine kadar 1 yıl daha uzatıldı.

Galeri yetki belgesi zorunlu mu?

Araç alım satımı yapan kişilerin 13 Ağustos 2020 tarihine kadar Galeri yetkisi belgesi alması gerekmektedir. ... Galeri Yetki Belgesi, araba alım ve satımı yapan kişilerin alması gereken zorunlu bir belge haline geldi.

Araç yetki belgesi nereden alınır?

Bireyler belgeye sahip olmak istiyorsa, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerine giderek başvurularını yapması gerekir. Yapılan başvurular kısa süre içinde cevaplanarak, kişilere belgeler teslim edilir.

Galericilik belgesi kimler alabilir?

MADDE 6 – (1) İşletmeye yetki belgesi verilebilmesi için; (a, b, c, ç maddelerinin yanı sıra kişilerin) d) (Ek:RG-8/9/2018-30529) Gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün ...

Yetki belgesi kaç günde onaylanır?

Yetki belgesi, Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (TTBS) üzerinden veriliyor. Başvuru sırasında yetki belgesi verilmesinde aranan şartların taşındığını gösteren belgeler de isteniyor. Başvuru tarihinden itibaren 7 gün içinde yerinde tespit yapılıyor.

Emlakçılık yetki belgesi süresi uzatıldı mı?

İşletmelere gerekli koşulları yerine getirmeleri ve yetki belgelerini almaları için 31 Ağustos 2020 tarihine kadar süre tanınmıştı. Ancak tarihinde yapılan yönetmelik değişikliğine göre emlak yetki belgesi başvuruları 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Galeri yetki belgesi ne işe yarar?

Yeni gelişmelerle birlikte galericilik belgesi nedir ya da galericilik belgesi ne işe yarar gibi sorular ortaya çıkmıştır. Galericilik belgesi motorlu taşıt alım ve satım yeri açmanızı sağlayan ve yine bunların alım ve satımlarını yapmanızı sağlayan bir belgedir. Bu belge olmadan işyeri açamaz ve satış yapamazsınız.

K1 belgesi ne kadar sürede alınır?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork, tanker ve yük taşıyan benzeri araçlara zorunlu olan K türü yetki belgesinin, yarın itibarıyla e-Devlet üzerinden alınabileceğini belirterek, "Böylece yaklaşık 15 günlük müracaat süreci sadece 5 dakikaya inecek." dedi ...

Yetki belgesi nasıl alınır?

Bu belge Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilir. tarihi itibarı ile Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (https://ttbs.gtb.gov.tr)üzerinden alınan başvurular sonrasında, emlak işletmelerine yetki belgeleri Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilemeye başlanmıştır.

Taşınmaz ticareti yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi'nin 31 Ağustos 2020'de yürürlüğe girecek olmasıyla birlikte emlak satışı ve kiralamasında yeni bir dönem başlayacak.

2 nci el araç satış yetki belgesi nereden alınır?

2.El Araç Satış Yetki Belgesi Almak için, MYK tarafından belge vermeye ve sınav düzenlemeye yetkilendirilmiş kuruluşlara başvuru yaparak mesleki yeterlilik belgesi aldıktan sonra bağlı bulunulan İl Ticaret Müdürlüklerine başvurularak Yetki Belgesi alınabilir.