Dizdeki menisküs yırtılmasına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Dizdeki menisküs yırtılmasına ne iyi gelir?
  2. Menisküs için ne yapılır?
  3. Dizdeki kireçlenmeye yürümek iyi gelir mi?
  4. Ön çapraz bağ ameliyatı olmak şart mı?

Dizdeki menisküs yırtılmasına ne iyi gelir?

Gerekli olduğu durumda koltuk değnekleri faydalı olacaktır. Dizde ağrıyı ve şişliği azaltmak için buz kullanmak faydalı olabilir. Ağrı ile şişlik geçene kadar, genellikle 2-3 gün boyunca her 3-4 saatte bir 15-20 dakika içinde buz bulunan torba ya da havlu ile buz kompresi uygulamak yararlı olabilir.

Menisküs için ne yapılır?

Menisküs Yırtığı Nasıl Tedavi Edilir? Ani yaralanmada başlangıçta diz dinlendirilmeli, buz uygulaması ve kompresyon, bacağın yükseğe kaldırılması yapılmalıdır. Uzun dönemde hareket düzenlenmeli, steroid olmayan ağrı kesiciler kullanılmalı ve hasta fizyoterapiye alınmalıdır.

Dizdeki kireçlenmeye yürümek iyi gelir mi?

Örneğin yürüyüş yapmak çevre kasların güçlenmesi için önemlidir. Fakat aşırı derecede zorlayarak ve uzun mesafelerle yapılan yürüyüşler tam tersi bir etki göstererek kireçlenmeyi hızlandırabilir. İşte bu nedenle kireçlenmesi olan kişilere hafif ve kısa mesafeli yürüyüşler yapmalarını öneriyoruz.

Ön çapraz bağ ameliyatı olmak şart mı?

Ön çapraz bağ hasarlarının çoğu ameliyat gerektirir. Özellikle gençlerde, ancak tüm sporcularda ameliyatsız tedavi yolu seçilip, sporcu 1-2 yıl takip edilebilir. Günümüzde kabul gören spor hekimliği yaklaşımı şöyledir: MR görüntülerinde bağ kopmuş görünüyorsa ve muayenede dizde gevşeklik varsa ameliyat gereklidir.