Çikolatayı benmari usulü nasıl eritilir?

İçindekiler:

  1. Çikolatayı benmari usulü nasıl eritilir?
  2. Eritilen çikolatanın donmaması için ne yapmalı?
  3. Çikolata neden erimez?
  4. Eritilen çikolata nasıl Sıvılaştırılır?
  5. Çikolatalı Fondü nasıl yapılır?
  6. Benmari usulü eritilmiş çikolataya süt katılır mı?
  7. Benmari usulü çikolata kesilir mi?
  8. Damla çikolata nasıl eritilir?
  9. Evde fondü nasıl yapılır?
  10. Kuvertür çikolataya süt konur mu?
  11. Çikolata Sosum koyu oldu ne yapabilirim?

Çikolatayı benmari usulü nasıl eritilir?

Bu kabın içerisine dibi suya değmeyecek şekilde, yine ısıya dayanıklı daha ufak bir kap yerleştirin. Ocağın altını açın ve orta ateşte suyu kaynatın. Üstteki kabın içerisine çikolata parçalarını koyun. Kaynamaya başlayan su, buharı ile birlikte üstteki kap içerisindeki çikolatanın erimesini sağlayacaktır.

Eritilen çikolatanın donmaması için ne yapmalı?

Eritilen Çikolatanın Donmaması İçin Ne Yapılır? Çikolatayı erittikten sonra üzerine kapak kapatın ve ocağın üzerinde bekletmeye devam edin. Ocak kapalı olsa da, oda ısısıyla çikolata donmadan durabilir. Çikolatayı plastik bir spatula ile karıştırmak da donmasını önlemenin yollarından biridir.

Çikolata neden erimez?

Benmari usulü eritilmiş çikolata yapımı sırasında bu çikolatanın sertleşmesinin en önemli nedeni çikolatanın içerisinde yanlışlıkla su girmesidir. Çikolatanın bulunduğu kâsenin içine su girdiğinde bu erime sırasında çikolatanın formunu bozacaktır.

Eritilen çikolata nasıl Sıvılaştırılır?

Eğer erittiğiniz çikolatayı daha kıvamlı, daha lezzetli bir hale getirmek istiyorsanız süt, krema ya da tereyağından destek alarak farklı çikolata sosları hazırlayabilirsiniz. Bitter ve kuvertür çikolatalar için tereyağı, yine bitter ve damla çikolatalar için süt tercih edebilirsiniz.

Çikolatalı Fondü nasıl yapılır?

Eğer suya yakın olursa hem çikolatanın içerisine su girebilir hem de çikolatanız yanabilir. Üstteki kabın içerisine çikolata parçalarını koyun. Kaynamaya başlayan su, buharı ile birlikte üstteki kap içerisindeki çikolatanın erimesini sağlayacaktır. Çikolataların eşit şekilde erimesi için ara ara karıştırın.

Benmari usulü eritilmiş çikolataya süt katılır mı?

Bitter çikolatanın yoğun kıvamını, kakao tadını ve sert yapısını bir nebze kırmak isterseniz benmari usulünü uygularken içine tereyağı ya da süt ekleyebilirsiniz. Eritme işlemi boyunca tel çırpıcı ile karıştırarak tamamen homojen kıvamlı bir çikolata sos elde edebilirsiniz.

Benmari usulü çikolata kesilir mi?

Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. ... Çikolatayı küçük parçalara bölmek de erimesini kolaylaştıran püf noktasıdır.

Damla çikolata nasıl eritilir?

Damla çikolatayı eritmenin en iyi yolu benmari usulü eritme yöntemini uygulamaktır. Farklı boyutlara sahip iki tane tencereden büyük olanına su koyarak işe başlayabilirsiniz. Alt tenceredeki suyun buharıyla üst kapta bulunan damla çikolata kısa süre içinde erimeye başlar.

Evde fondü nasıl yapılır?

More videos on YouTube
  1. Çikolataları küçük parçalara ayırın ve kremayı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın.
  2. Çikolata parçalarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Kremalı çikolatayı fondü kabına alıp çeşitli mevsim meyveleri, gofret ve kek dilimleriyle birlikte servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

Kuvertür çikolataya süt konur mu?

Süt ya da tereyağı ekleyerek çikolata eritme Bitter ve kuvertür çikolatalar için tereyağı, yine bitter ve damla çikolatalar için süt tercih edebilirsiniz. ... Süt ve tereyağı eklenen çikolata soslarının tadı çok daha yumuşak olacak, birçok tatlıya da çok yakışacaktır.

Çikolata Sosum koyu oldu ne yapabilirim?

Kıvamının koyu olduğunu düşünüyorsanız, azar azar süt ekleyerek açabilirsiniz. Topaklanmalar meydana geldiyse, soğutmadan önce mikser ile çırpabilirsiniz.