E devletten üniversiteye nasıl kayıt olunur?

İçindekiler:

  1. E devletten üniversiteye nasıl kayıt olunur?
  2. Üniversite kaydı için e devlet şifresi gerekli mi?
  3. E devletten kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?
  4. E-devlet ile üniversite kayıt sorun olur mu?
  5. E devlet üzerinden kayıt yaptıktan sonra ne yapılır?

E devletten üniversiteye nasıl kayıt olunur?

Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Üniversite kaydı için e devlet şifresi gerekli mi?

Öğrencilerin elektronik olarak kayıt yapmaları için e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. e-Devlet sistemine girişler T.C. kimlik numarası ve şifre ile gerçekleştirilir. e-Devlet şifresi bulunmayan öğrenciler en yakın PTT üzerinden şifre edinebilir.

E devletten kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır. E-kayıt yaptıran öğrencinin üniversiteye giderek bizzat kayıt yaptırmasına ise gerek yoktur.

E-devlet ile üniversite kayıt sorun olur mu?

ÜNİVERSİTE E KAYIT YETERLİ Mİ? Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. ... Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

E devlet üzerinden kayıt yaptıktan sonra ne yapılır?

E-Devlet'ten kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmenize gerek yok, hazırlık sınavını olduktan sonra eğer geçerseniz direkt 1.sınıfa kaydınız yapılır.