Icmal tablosu ne demek?

İçindekiler:

  1. Icmal tablosu ne demek?
  2. Icmal dökümü nedir?
  3. Muhasebe icmal ne demek?
  4. Icmal edilmek ne demek?
  5. Fatura icmal ne demek?
  6. Fiş icmalleri nedir?
  7. Icmal nedir nasıl yapılır?
  8. Hasar icmali nedir?
  9. Icmal ne işe yarar?
  10. Icmal ne demek cümle içinde kullanımı?
  11. Mimaride icmal ne demek?
  12. Tarih icmal ne demek?
  13. Hak ediş bedeli nedir?
  14. Icmal defteri ne demek?
  15. Bankacılıkta icmal ne demek?
  16. Inşaat icmal ne demek?
  17. Mufassal nedir ne demek?
  18. Keşif özeti cetveli nedir?
  19. Osmanlı'da icmal ne demek?
  20. Osmanlıda mufassal ne demek?

Icmal tablosu ne demek?

İcmal tablosu; finansal nitelikteki alanlarda, işletmelerin içerisinde ve bankalarda ortaya çıkan işlemlerin bütünü için oluşturulmuş olan cetvellere icmal tablosu adı verilir.

Icmal dökümü nedir?

Bordro İcmal Raporu, İşverenin yaptığı toplam ödemeleri tek sayfa halinde, topluca gösteren bir rapor. Muhtasar Raporu, İşçilerin toplam ücretlerini, gelir vergisi ve damga vergisi tutarlarını ay bazında toplam olarak gösteren rapor.

Muhasebe icmal ne demek?

Arapça kökenli icmal kelimesi Türkçede özet, kısaltma, gösterge, ayrıntıya inmeme gibi anlamlara karşılık gelir. Bir muhasebe terimi olarak icmal iki işletme arsında ki alım-satım hacmini ortaya koyan belgedir. Tam Türkçe karşılığı “hesap özeti” diyebiliriz.

Icmal edilmek ne demek?

- Kısaltmak, - Kısa anlatmak. - Bir araya toplamak. İcmal etmek şeklinde kullanıldığında ise; özetlemek anlamına gelmektedir.

Fatura icmal ne demek?

İcmali istenen fatura/irsaliyeler için başlangıç ve bitiş tarihi verilen alandır. Belirlenen aralıktaki tarihlere ait fatura/irsaliyeler listelenir. İcmali istenen fatura/irsaliyeler için, Kod -1 alanına girilen değere kısıt vermek amacıyla kullanılan alandır.

Fiş icmalleri nedir?

Mevcut olarak yer alan fiş bakiyelerinin kapatılması Yansıtmadan açılış ve kapanış fişlerinin yapımlarının otomatik bir şekilde yapılması Aylık olarak meydana gelen icmaller ile işlemlerin hızlanması Bir şirketin geçmişine dönük olarak yılların kayıtlarının saklanması

Icmal nedir nasıl yapılır?

İcmal: Her iş grubuna ait toplam tutarları gösteren ve özet anlamına gelen hakediş bölümüne ise icmal denir. Revize Birim Fiyat Kesintisi: Birim fiyat kesintileri, bu işlem aracılığı ile hesaplanır. Sözleşme miktarının artış göstermesi ve artan kısmın sözleşme bedelinin %1'ini geçmesi durumunda bu işlem yapılır.

Hasar icmali nedir?

Yerleşim birimi bazında düzenlenen ve o yerleşim biriminde yer alan binaların hasar derecelerine göre ayrı ayrı sayısal olarak topyekûn görülebileceği belgedir.

Icmal ne işe yarar?

Kelime olarak “özet” anlamına gelen icmal, her grubunun toplam tutarının gösterildiği rapordur.

Icmal ne demek cümle içinde kullanımı?

1. Kısaltma, özetleme, ihtisar etme: Deminden beri geçen muhâverâtın ehemmiyetini, ciddiyetini (…) o ân-ı kasir içinde icmâle uğraşıyor (Hüseyin R. Gürpınar).

Mimaride icmal ne demek?

Yeşil deftere girilen miktarların sözleşme birim fiyatı ya da sözleşme pursantajı ile çarpılarak her imalatın tutarının ayrı ayrı gösterildiği rapordur. Kelime olarak “özet” anlamına gelen icmal, her iş grubunun toplam tutarının gösterildiği rapordur.

Tarih icmal ne demek?

Özet: İcmal; uzun bir hesaptan çıkarılan özeti yansıtan toplam anlamı- na gelmektedir. İcmal defterleri başta vergi ve gelir tespiti yönünde nü- fus sayım amaçlı olmak üzere birçok alanda oluşturulmuştur.

Hak ediş bedeli nedir?

Hakediş, sözleşmesi imzalanmış ve uygulaması başlatılmış proje için, sözleşmede belirlenen aralıklarla, yapılan iş miktarı karşılığında yükleniciye ödenen bedeldir. Yaklaşık maliyet çalışmalarının ardından ihalesi yapılmış ve en uygun teklifi veren istekliye ihale edilmiş yapım işi için hakediş süreçleri başlar.

Icmal defteri ne demek?

İcmal defterleri başta vergi ve gelir tespiti yönünde nü- fus sayım amaçlı olmak üzere birçok alanda oluşturulmuştur. ... Bu tür defterlere yönelik olmak üzere bir işlet- menin veya bir bölgenin gelir ve gider kayıtları ifade edilmeye çalışıla- caktır.

Bankacılıkta icmal ne demek?

özet anlamına gelen arapça kökenli kelime... bankalarda sıkça kullanılan bir terimdir... bankacılıkta " para çıkışı yapılabilir " anlamına gelen terim. ...

Inşaat icmal ne demek?

Yeşil deftere girilen miktarların sözleşme birim fiyatı ya da sözleşme pursantajı ile çarpılarak her imalatın tutarının ayrı ayrı gösterildiği rapordur. Kelime olarak “özet” anlamına gelen icmal, her iş grubunun toplam tutarının gösterildiği rapordur.

Mufassal nedir ne demek?

(ﻣﻔﺼّﻞ) sıf. (Ar. tafṣіl “açıklamak, bölümlere ayırmak”tan mufaṣṣal) Ayrıntılara girilerek geniş biçimde anlatılan, ayrıntılı, tafsîlatlı: Müddeâ ileride bir mufassal bend ile dahi ispat olunacaktır (Nâmık Kemal).

Keşif özeti cetveli nedir?

Keşif Özeti: Bir Yapının Bedelinin ( Maliyetinin) hesabı ya kabaca ( ön keşif ) ya da kesin ( kesin keşif ) olarak yapılır. Yapının bedelini oluşturan maliyet kalemlerini içeren belgeye keşif özeti ve bunların yazıldığı tabloya da keşif özet cetveli denilir.

Osmanlı'da icmal ne demek?

Özet: İcmal; uzun bir hesaptan çıkarılan özeti yansıtan toplam anlamı- na gelmektedir. İcmal defterleri başta vergi ve gelir tespiti yönünde nü- fus sayım amaçlı olmak üzere birçok alanda oluşturulmuştur.

Osmanlıda mufassal ne demek?

Mufassal defter ya da defter-i mufassal, Osmanlı Devleti'nde eyalet ve livaların ayrıntılı tahrirlerini içeren defterlerdir. ... Bu defterlere göre daha az ayrıntı içeren tahrir defterleri mücmel defter olarak adlandırılıyordu.