Serbest muhasebe Mali Müşavir nedir?

İçindekiler:

  1. Serbest muhasebe Mali Müşavir nedir?
  2. Mali müşavir kimdir ne iş yapar?
  3. Mali Müşavir muhasebeci nedir?
  4. Işletme mezunu mali müşavir nasıl olur?
  5. Mali Müşavir kime denir?
  6. 4 yıllık işletme mezunu mali müşavir olabilir mi?
  7. Mali müşavir nasıl olunur ne kadar maaş alır?

Serbest muhasebe Mali Müşavir nedir?

Serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM), şirket finansal bilgilerini analiz etmek, hizmet verdiği kurumun vergi vb. yasal yükümlülüklerini takip etmek ve finansal faaliyetlerinin kaydını tutmakla sorumludur.

Mali müşavir kimdir ne iş yapar?

Finansal tabloları ve vergi beyannamelerini denetler, İşletmelere mali konularda yardımcı olarak; mevzuata uygun olarak belgeleri inceler, denetimlerini ve tasdik işlemlerini yapar, İşletmelere muhasebe, finans, işletmecilik, mali mevzuat uygulamaları ile ilgili konularda danışmanlık yaparlar.

Mali Müşavir muhasebeci nedir?

Mali müşavir, gerçek ya da tüzel kişilerin ve kurumların hesap bilgilerini düzenler, analiz eder, varlık, borç ve sermaye hesabı girişlerini yapar.

Işletme mezunu mali müşavir nasıl olur?

Mali müşavir olmak için hukuk, iktisat, maliye, muhasebe, bankacılık, işletme, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarından herhangi birisinden, lisans mezunu olmak gerekir. Ayrıca mesleki yeterlilik sınavlarını kazananları, 3 yıllık staj dönemi bekliyor.8 sene sürecek eğitim ve staj ile mesleğe geçiş yapılabiliniyor.

Mali Müşavir kime denir?

Serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM) kime denir? 3568 sayılı SMMM ve YMM Kanunun 2. Maddesinin a fıkrasına göre herhangi bir işyerine bağlı olarak çalışmadan işlerini yürüten müşavirlere Serbest Muhasebeci Mali Müşavir denir.

4 yıllık işletme mezunu mali müşavir olabilir mi?

Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarından birinde 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayan kişiler, 3 yıllık muhasebe stajının yanı sıra meslek sınavını da başarmış olmak zorundadır.

Mali müşavir nasıl olunur ne kadar maaş alır?

Finansal denetim kuruluşlarında veya şirket bünyesinde çalışan mali müşavirler maaş karşılığı çalışmakta olup dışarıdan herhangi bir doğrudan gelir elde edememektedir. Tecrübesine, kuruluşun maaş politikasına ve şirketin finansal büyüklüğüne göre 4 bin TL ile 15.000 TL arasında geniş bir maaş aralığı mevcuttur.