Uzak filmi kaç yılında çekildi?

İçindekiler:

  1. Uzak filmi kaç yılında çekildi?
  2. Kasaba filmi nerede çekildi?
  3. Kuru Otlar Üstüne ne zaman vizyona girecek?
  4. Kasaba filminin konusu nedir?

Uzak filmi kaç yılında çekildi?

Uzak, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 2002 yılında çektiği bol ödüllü filmi. 2003 yılında Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü kazanmıştır.

Kasaba filmi nerede çekildi?

Ceylan'ın uluslararası başarılarının ilk örneği filmler doğduğu ve büyüdüğü Çanakkale Yenice'de çekilmiş, minimalist hikayeler burada gerçekliği temsil etmişti. 1995 yılında "Cannes Film Festivali Uluslararası Kısa Film Yarışması"nda boy gösteren Koza filmi, 1997 yılında Berlin Film Festivali'nde "Caligari Ödülü"alan " ...

Kuru Otlar Üstüne ne zaman vizyona girecek?

Dünyaca ünlü yönetmenin iki yıldır senaryosu üzerinde çalıştığı “Kuru Otlar Üstüne” adlı uzun metrajlı filmin çekimleri Erzurum'da start aldı. Başrollerini Ebru Ceylan, Merve Dizdar ve Deniz Celiloğlu gibi ünlü isimlerin üstlendiği filmin, 2022 yılında vizyona girmesi planlanıyor.

Kasaba filminin konusu nedir?

1970'li yılların tipik bir Anadolu kasabasında geçen film, üç kuşağı bünyesinde barındıran ve doğayla iç içe yaşayan bir ailenin hayatını çocukların gözünden anlatmaktadır. Film, uzun planları ve ağır ilerleyen temposuyla kasaba hayatını insanlara Tarkovski çarpıcılığına benzer bir şekilde sunar.