Almanya'ya gitmek için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Almanya'ya gitmek için ne yapmalıyım?
  2. Almanyaya gitmek için Almanca bilmek şart mı?
  3. Almanya vize parası ne kadar?
  4. Almanya aile birleşimi nasıl yapılır?
  5. Almanya Çalışma izni ne kadar sürede çıkar?
  6. A1 Almanca zor mu?
  7. Almanyaya gitmek için hangi dil sınavı?
  8. Almanya aile birleşimi vizesi ne zaman çıkar?
  9. Almanya Aile Birleşimi başvuru formu nereden alınır?

Almanya'ya gitmek için ne yapmalıyım?

Almanya Vizesi İçin Gerekli Olan Genel Belgeler :
  1. Pasaport.
  2. Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi.
  3. Vize Başvuru Formu ve Taahhütname.
  4. Almanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  5. Nüfus Cüzdanı fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
Daha fazla öğe...

Almanyaya gitmek için Almanca bilmek şart mı?

Farklı ülkelerin vatandaşları Alman makamlarca belirlenen, ve en basit düzey olarak kabul edilen A1 Almanca bilgisi sertifika sınavına katılmak zorunda. Avrupa Birliği uyum süreci gereğince Almanya'ya yerleşmek isteyen yabancıların Almanca öğrenme zorunluluğu bulunuyor.

Almanya vize parası ne kadar?

tarihi itibarıyla geçerli güncel ücretler aşağıdaki gibidir: Vize Harç Ücreti: 80 Euro. 6-12 Yaş Arası Başvuru Sahipleri İçin Vize İşlem Ücreti: 40 Euro.

Almanya aile birleşimi nasıl yapılır?

Almanya aile birleşimi vizesi ulusal (D tipi) yani uzun süreli vize kategorisine girdiği için başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu'na veya Almanya Büyükelçiliği'ne yapılıyor. Aile birleşimi vizesine başvuru yaparken Almanya Federal Cumhuriyeti yetkililerince belirlenen evrakları teslim etmeniz gerekiyor.

Almanya Çalışma izni ne kadar sürede çıkar?

Almanya Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar? Uygun bulunan başvuru, yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde karara bağlanır. Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre daha uzun tutulabilir.

A1 Almanca zor mu?

Almanca A1 Sertifika Sınavı, esasen çok kolay bir sınav. ... Yeter ki sınav hazırlığını doğru yerde, doğru eğitmenlerle, işinin ehli uzmanlarla ve doğru metotlar uygulayarak yapın.

Almanyaya gitmek için hangi dil sınavı?

Almanya'nın yurtdışı temsilcilikleri ve yabancılar dairesi, Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sınavını basit düzeyde Almanca bilgisini gösteren belge olarak kabul etmektedir. Bu sınav, Goethe-Institut'un sunmuş olduğu en basit düzeydeki, sınavdır.

Almanya aile birleşimi vizesi ne zaman çıkar?

Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.

Almanya Aile Birleşimi başvuru formu nereden alınır?

Almanya aile birleşimi vizesi ulusal (D tipi) yani uzun süreli vize kategorisine girdiği için başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu'na veya Almanya Büyükelçiliği'ne yapılıyor.