Büyük eş sesli kelime midir?

İçindekiler:

  1. Büyük eş sesli kelime midir?
  2. Güz eş sesli nedir?
  3. Eş sesli kelimeler nedir 4 sınıf?
  4. Sesteş kelimelere örnek verir misin?
  5. Saz başka anlamı var mı?

Büyük eş sesli kelime midir?

Anlamdaş kelimelerden bazıları; aka, geniş, önemli kelimeleridir. Büyük Kelimesin Anlamlısı Olan Sözcükler Nelerdir? Büyük kelimesine eş anlamlı olarak kullanılabilecek sözcükler, kaynaklarda şu şekilde sıralanmıştır; Koca, kocaman, muhteşem, yüce, makro, kodaman, iri, üstün.

Güz eş sesli nedir?

Güz kelimesinin eş anlamı sonbahardır. Cümlede yer alan güz kelimesi, sonbahar kelimesi ile değiştirilirse, anlam bozulmamaktadır. Güz kelimesi ile sonbahar kelimesi aynı anlamları içermektedir. Güz kelimesinin eş anlamlısı sonbahar olmakla birlikte hazan ve payiz kelimeleri de eş anlamlı kelimelerindendir.

Eş sesli kelimeler nedir 4 sınıf?

Yazılışları aynı fakat anlamları değişik olan kelimeler eş sesli sözcüklerdir. Aynı şekilde yazılıp okunması ve ses anlamından birbirine benzer olması ile beraber, anlamları birbirinden tamamen değişik olan kelimelerdir.

Sesteş kelimelere örnek verir misin?

* Yılanı gören at birden şaha kalktı. * Mutfaktaki pislikleri çöpe at. * Al bayrağıma sarılı cansız bedenimi al.

Saz başka anlamı var mı?

Saz kelimesi bir eş sesli sözcüktür. Yani diğer bir ifade ile sesteş olarak bilinir ve birden fazla anlama sahiptir. Bu anlamlardan ilki ve en çok kullandığı bir müzik aleti olmasıdır. ... Bu şekilde anlamına bağlı olarak farklı biçimlerde saz kelimesi eş sesli olarak kullanılabilir.