Her yer nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Her yer nasıl yazılır TDK?
  2. Heryerine nasıl yazılır?
  3. Ovalar nasıl yazılır?
  4. Her ne zaman birleşik yazılır?
  5. TDK ova nasıl yazılır?
  6. Haymana Ovası nasıl yazılır?

Her yer nasıl yazılır TDK?

Özellikle iki farklı kelimenin birleşmesi ile oluşan sözcükler, ayrı mı bitişik mi yazıldığı konusunda ikilemde bırakırlar. İki farklı sözcükten oluşan heryer kelimesi de her yer olarak ayrı ayrı yazılır. Her yer sözcüğü cümle içerisinde örnek kullanımı; Akşam vakti her yer çok karanlık oluyor.

Heryerine nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Heryerde şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Her yerde şeklinde olmalıdır.

Ovalar nasıl yazılır?

Deniz, göl, ırmak, ova v.b. isimler yerleşim yerlerinin adıyla anılmıyorsa ikinci isimler küçük harfle başlar.

Her ne zaman birleşik yazılır?

Kişiler bu bilgiye göre her zaman kelimesinin doğru yazılışını öğrenebiliyor ve doğru şekilde yazabiliyor. Her zaman kelimesinin mutlaka ayrı yazılması gerekiyor. Bitişik olarak yazılması durumunda yazım yanlışı ortaya çıkacaktır ve bu durum anlam bütünlüğünü bozabilir.

TDK ova nasıl yazılır?

Cümlede 'ova' sözcüğü özel isme dahil olduğu için yani bu iki kelime birlikte hareket ederek bir yeri karşıladığı için büyük harfle başlar.Eğer 'ova' sözcüğünü çıkarıp sadece Konya dersek aklımıza Konya Ovası değil, Konya şehri gelecektir.

Haymana Ovası nasıl yazılır?

NOT: Çanakkale Boğazı, Gülek Geçidi, Haymana Ovası, Konya Ovası, Van Gölü, Ağrı Dağı” gibi her iki harfi de büyük yazılan özel isimlere dikkat edilirse, birinci kelimenin zaten il olarak mevcut olduğu; ikinci kelime eklenince oluşan ismin o ile ait ama yeni ve özel bir varlığı karşıladığı görülür.