Sosyal Güvenlik Kurumu 4A 4B 4C Nedir?

İçindekiler:

  1. Sosyal Güvenlik Kurumu 4A 4B 4C Nedir?
  2. Bağkur günleri nasıl öğrenirim?
  3. Bağkur Hizmet Dökümü e devletten nasıl alınır?
  4. Bağkurlu olmak için ne yapmalıyım?
  5. E devletten bağkura nasıl bakılır?
  6. Barkodlu 4A dökümü nasıl alınır?
  7. Bağ-Kur prim borçları siliniyor mu?
  8. 4 A statüsü ne demek?
  9. 4A kapsamına kimler giriyor?
  10. Bağ Kur prim borcu nasıl ödenir?

Sosyal Güvenlik Kurumu 4A 4B 4C Nedir?

Sigorta Sistemleri Nelerdir? 4a, 4b ve 4c sigortalı nedir, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapan çalışanlar 4A, kamu çalışanları 4B ve bir yıldan az süre ya da mevsimlik olarak çalışanlar ise 4C sigortalıları olarak adlandırılır. 4A sigorta kapsamında bulunan kişiler SGK'ya prim öder.

Bağkur günleri nasıl öğrenirim?

Bağkurda günlerinize bakabilmeniz için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Ptt adreslerine gittiğinizde rahatlıkla bu şifreyi edinebilirsiniz. Ardından https://www.turkiye.gov.tr internet adresine girerek e-devlet şifresiyle bütün işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bağkur Hizmet Dökümü e devletten nasıl alınır?

Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/4b-hizmet-bilgisi adresine tıklayarak e-devlet Sosyal Güvenlik Kurumu 4B Hizmet Bilgisi sayfasına gidi. Ancak e-devlet üzerinde daha önce kimlik doğrulaması yapmadıysanız sizi kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir.

Bağkurlu olmak için ne yapmalıyım?

İşletme sahipleri SSK'dan emekli olamamaktadır. Türkiye vatandaşı olan insanlar dilerlerse Bağkur'lu olabilmektedir. Bağkur'lu olmak isteyen insanlar 18 yaşını geçmiş ve bir işte sigortalı olarak çalışmaması gerekmektedir. Bağkur'lu olmak için çiftçi veya şirket ortaklığı da bulunmaması gerekmektedir.

E devletten bağkura nasıl bakılır?

E Devlet'e TC. kimlik no ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler kısmından Sosyal Güvenlik ve Sigorta sekmesi üzerinden '4B hizmet bilgisi' kısmını bulmalısınız. Kısaca E Devlet'te açılan ilk sayfada arama kısmına 4B yazarak ilgili sekmeyi bulabilirsiniz.

Barkodlu 4A dökümü nasıl alınır?

BARKODLU HİZMET DÖKÜMÜ ALMA Sekmeye tıklayarak almak istediğiniz hizmet dökümü türünü seçerek (Tüm SGK uzun Vade Hizmet Dökümü ya da tüm SGK hizmet dökümü) 'yazdır' kısmına tıklayarak çıktı alabilirsiniz. Barkodlu belge oluşturmak için de sayfanın üst kısmında 'Barkodlu Belge Oluştur' yazılı sekme bulunmaktadır.

Bağ-Kur prim borçları siliniyor mu?

Buna göre, vatandaşların, tarihinden bu yana olan Bağ-Kur borçlarını dondurma hakları olacak. Bu durum itibari ile SGK'ya Bağ-Kur borcu olan vatandaşların, ödemedikleri döneme ait borçları silinecek. Bağ-kur borçları silinen vatandaşların, daha sonra 1 Kasım Bağ-Kur'lulukları yeniden başlatılacak.

4 A statüsü ne demek?

4D işçi kadrosu demek geçici işte çalışan işçi sözleşmesinin süreli olarak yapıldığı sadece belirli haklara sahip sürekli işçilerle de çalışabilen geçici işçi kadrosu demektir. Bu işçi kadrosunun özlük hakları 4587 sayılı iş kanunu ve 657 sayılı kanuna göre belirlenmektedir.

4A kapsamına kimler giriyor?

4A, SGK'ya prim ödeyen çalışanları kapsamaktadır. 4A, bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışma durumu olan bireylerin çalışma alanını ifade etmektedir.

Bağ Kur prim borcu nasıl ödenir?

En çok tercih edilen yollar kredi kartı ya da banka kartı ile yapılan ödemelerdir. Bağkur primleri SGK ile anlaşmalı olan bankaların şubelerine giderek yapılabilir. PTT şubelerinden şahsen yapılabilmektedir. SGK ile anlaşmalı olan bankalardan internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.