Psikoloji okurken çift anadal hangi bölümler arasında yapılır?

İçindekiler:

  1. Psikoloji okurken çift anadal hangi bölümler arasında yapılır?
  2. Kimler çap yapabilir?
  3. Çap diploması ne işe yarar?
  4. ÇAP başvurusu nedir?
  5. Başka üniversitede ÇAP yapılır mi?

Psikoloji okurken çift anadal hangi bölümler arasında yapılır?

FAKÜLTEBÖLÜM / PROGRAMÇİFT ANADAL YAPABİLECEK BÖLÜMLER
PsikolojiMoleküler Biyoloji ve GenetikElektrik-Elektronik Mühendisliği
KimyaFizyoterapi ve Rehabilitasyon
Biyolojiİktisat
Matematikİşletme
257 satır daha

Kimler çap yapabilir?

Çift Anadal Programına kimler Başvurabilir? Başvuru anında anadal diploma programındaki AGNO'su en az 100 üzerinden 70 (4.00 üzerinden 2.72) olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmisinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler.

Çap diploması ne işe yarar?

Bir lisans öğretim programına (birinci anadal) kayıtlı olan öğrencilerin, aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programdır. Çift Anadal Programı (ÇAP), lisans öğrencilerine iki farklı lisans dalından mezun olma şansı sunuyor.

ÇAP başvurusu nedir?

Çift Anadal, öğrenim gördüğü önlisans ya da lisans programında üstün başarı gösteren öğrencilerin esas programlarına yakın içerikteki ikinci bir programın derslerini de başarıyla geçerek çift diploma almalarını sağlayan uygulamadır.

Başka üniversitede ÇAP yapılır mi?

Aynı anda birden fazla ikinci anadal diploma programına kayıt yapılamaz. Ancak, aynı anda ikinci anadal diploma programı ile yandal programına kayıt yapılabilir.