Selectra istah acar mi?

İçindekiler:

  1. Selectra istah acar mi?
  2. Sertralin kilo aldırır mı?
  3. Nöroloji ilaçları kilo aldırır mı?
  4. Aripiprazol kilo aldırır mı?

Selectra istah acar mi?

Uyku hali ya da uykusuzluk, mide bulantısı, iştahsızlık, hazımsızlık en yaygın görülen yan etkileridir. Etken madde olan sertralin beyindeki serotonin miktarını arttırır. İlacın başka ilaçlarla yanlış kullanımı, serotoninin vücutta birikmesine ve ölümcül olabilecek bir durum olan serotonin sendromuna yol açabilir.

Sertralin kilo aldırır mı?

Antidepresanların iştah üzerine olumlu etkisi olabileceği gibi olumsuz yan etkileri de olabilir. Sertralinin de sık görülen yan etkileri arasında iştah artışı olduğu gibi iştah azalması da vardır. Dolayısıyla ilaç bu yan etkileri nedeniyle kilo artışına sebep olabileceği gibi kilo kaybına da neden olabilir.

Nöroloji ilaçları kilo aldırır mı?

Depresyon, kaygı bozukluğu, takıntı hastalığı, panik bozukluk, sosyal fobi, uyku sorunları ve bunlar gibi birçok psikiyatrik durumda psikiyatri hekimlerince hastalara önerilen psikotropik ilaçların yan etkileri bulunmaktadır. Yan etkilerden bir tanesi de kilo artışına sebep olmalarıdır.

Aripiprazol kilo aldırır mı?

Aripiprazol kullanılarak yapılan kısa dönemli bir çalışmada plasebo ile karşılaştırılınca ortalama 0.5-0.9 kg kilo artışı yaptığı gösterilmiştir.