Cinsel ilişkiden sonra gusül nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Cinsel ilişkiden sonra gusül nasıl alınır?
  2. Suyun olmadığı yerde gusül abdesti nasıl alınır?
  3. Zor durumda gusül abdesti nasıl alınır?
  4. Banyo yapmadan gusül abdesti alınır mı?
  5. Banyoda alınan abdest ile namaz kılınır mı?
  6. Tuvalet olan banyoda abdest alınır mı?

Cinsel ilişkiden sonra gusül nasıl alınır?

Sünnetleri de yerine getirilerek gusül şöyle yapılır: Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.

Suyun olmadığı yerde gusül abdesti nasıl alınır?

Teyemmüm, bazı durumlarda abdest ve gusül yerine geçen istisnâî bir uygulama olup, ancak belli bir mazeretin bulunması hâlinde yapılabilir. Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkânı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır.

Zor durumda gusül abdesti nasıl alınır?

Teyemmüm, bazı durumlarda abdest ve gusül yerine geçen istisnai bir uygulama olup, ancak belli bir mazeretin bulunması halinde yapılabilir. Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkanı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır.

Banyo yapmadan gusül abdesti alınır mı?

Gusletmek isteyen bir kimse, banyoya girmeden ”Eûzü- Besmele” çeker ve sol ayağı ile banyoya girer. “Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya” diye niyet eder. Niyetten sonra öncelikle elleri ve avret yerlerini yıkar ve temizler. Bedenin herhangi bir yerinde kir ve pislik varsa onu temizler.

Banyoda alınan abdest ile namaz kılınır mı?

Gusül abdesti alan bir kimse aynı zamanda namaz abdesti de almış olacağı için bu abdesti ile namaz kılabilir, ayrıca abdest alması gerekmez. Hz. Peygamber (s.a.s.)'in gusül abdestine başlarken namaz abdesti gibi abdest aldığını ve gusülden sonra ayrıca abdest almadığını ifade eden hadisler vardır.

Tuvalet olan banyoda abdest alınır mı?

Ancak günümüzde temizlik amacıyla tanzim edilen mekânlarda genellikle banyo, lavabo ve klozetler birlikte yer almaktadır. Bu durumdaki banyolarda, necaset bulunmadığı için abdest almak veya banyo yapmakta sakınca yoktur.