50 tl'nin arkasındaki kadın kimdir?

İçindekiler:

  1. 50 tl'nin arkasındaki kadın kimdir?
  2. 50 liranın arkasında kimin resmi vardır?
  3. 100 TL resimdeki kim?
  4. 5 tl nin arkasında kim var?
  5. 10 TL arkasında kimin resmi var?
  6. 50 tl'nin arkasındaki Fatma Aliye Hanım kimdir?
  7. 20 tl nin arkasında kimin resmi var?
  8. 100 TL arkasında ne yazıyor?
  9. 200 TL arkasında kim var?
  10. On tl'nin arkasında kim var?
  11. Paraların üzerinde kimler var?
  12. Fatma Aliye hangi banknot var?
  13. 200 TL uzerinde kimin resmi var?
  14. 20 TL arkasında kim var?
  15. Paraların arkasındaki kişiler kim?
  16. 1 TL nin üzerinde ne var?

50 tl'nin arkasındaki kadın kimdir?

50 TL'nin arkasındaki resim Fatma Aliye'ye ait. 50 TL'nin arkasındaki kişi Fatma Aliye'dir. Fatma Aliye Topuz ya da bilinen ismiyle Fatma Aliye Hanım, ilk Türk kadın romancısı.

50 liranın arkasında kimin resmi vardır?

Fatma Aliye (1862-1936) - 50 Türk lirası

100 TL resimdeki kim?

100 TL'nin arkasındaki resim Itri'ye ait. 100 TL'nin arkasındaki kişi Itri'dir. Asıl ismi Buhurizade Mustafa olan ve çiçekçilik-meyvecilikle uğraştığı için Itrî lakabını alan Türk bestekardır. Itrî'nin Neva Kâr'ı Klâsik Türk Musikisi repertuvarının en yetkin eseri olarak kabul edilmekte.

5 tl nin arkasında kim var?

En küçük kâğıt para olan 5 liralık banknotta bilim tarihi profesörü Aydın Sayılı'nın portresi vardır. 100 liralık banknotun arkasında bestekâr ve müzisyen Itri (Buhurizade Mustafa Efendi)'nin portresi vardır. 10 liralık banknotun arka yüzü matematikçi Cahit Arf'ın portresini taşır.

10 TL arkasında kimin resmi var?

10 TL'nin arkasındaki resim Cahir Arf'a ait. 10 TL'nin arkasındaki kişi Cahir Arf'tır. Dünyaca ünlü bir matematikçi Cahir Arf, Arf Sabiti, Arf Halkaları ve Arf Kapanışları gibi terimlerin isim babası. Hesse-Arf Kuramı'nı geliştirdiği Alman matematikçi Helmut Hesse ile beraber çalıştı.

50 tl'nin arkasındaki Fatma Aliye Hanım kimdir?

50 TL'lik banknotların üzerinde fotoğrafı olan Türk edebiyatının ilk kadın romancısı Fatma Aliye Topuz, ünlü oyuncu Suna Selen'in anneannesi.

20 tl nin arkasında kimin resmi var?

200 TL'nin arkasındaki resim Yunus Emre'ye ait. 200 TL'nin arkasındaki kişi Yunus Emre'dir. Türk tasavvuf şiirinin en önemli temsilcisi Yunus Emre hakkında çok az şey biliniyor. Hayatını 'Erenler' makamına ulaşmak için adadı. Divan ve Risaletü'n Nushiye adlı iki eseri var.

100 TL arkasında ne yazıyor?

100 TL'lik banknotların arka yüzlerinde Buhurizade Mustafa Itri bulunmaktadır. 16 yılları arasında yaşayan Buhurizade Mustafa Itri, tanınmış Türk bestekarlardan biridir. Neva Kar isimli eseri Klasik Türk Müziği'nin en yetkin eseri sayılmıştır.

200 TL arkasında kim var?

200 Türk Lirası (I.Tertip)
Emisyon Grubu:E-9
Boyutları: mm
Ön Yüz:Atatürk Portresi
Arka Yüz:Yunus Emre'nin bir portresi
Hakim Rengi:Mor
4 satır daha

On tl'nin arkasında kim var?

10 TL'nin arkasındaki resim Cahir Arf'a ait. 10 TL'nin arkasındaki kişi Cahir Arf'tır. Dünyaca ünlü bir matematikçi Cahir Arf, Arf Sabiti, Arf Halkaları ve Arf Kapanışları gibi terimlerin isim babası. Hesse-Arf Kuramı'nı geliştirdiği Alman matematikçi Helmut Hesse ile beraber çalıştı.

Paraların üzerinde kimler var?

İşte kağıt paraların arka yüzündeki kişiler ve bu kişilerin kim oldukları bilgileri.
  • 5 TL - Ordinaryus Profesör Doktor Aydın Sayılı
  • 10 TL - Profesör Doktor Cahit Arf.
  • 20 TL - Mimar Ahmed Kemaleddin.
  • 50 TL - Fatma Aliye Hanım.
  • 100 TL - Itri.
  • 200 TL - Yunus Emre.

Fatma Aliye hangi banknot var?

50 TL NİN ARKASINDAKİ FATMA ALİYE HANIM KİMDİR? " Fatma Aliye Topuz ya da bilinen ismiyle Fatma Aliye Hanım, ilk Türk kadın romancısı.

200 TL uzerinde kimin resmi var?

200 TL'nin arkasındaki resim Yunus Emre'ye ait. 200 TL'nin arkasındaki kişi Yunus Emre'dir. Türk tasavvuf şiirinin en önemli temsilcisi Yunus Emre hakkında çok az şey biliniyor.

20 TL arkasında kim var?

20 TL'nin arkasındaki resim Mimar Kemaleddin'e ait. 20 TL'nin arkasındaki kişi Mimar Kemaleddin'dir. Ahmed Kemaleddin ya da bilinen ismiyle Mimar Kemaleddin, 1. Milli Mimarlık akımının en önemli temsilcisi.

Paraların arkasındaki kişiler kim?

5 TL, 10 TL, 20 TL, TL ve 200 TL olmak üzere 6 banknot kullanımda. Bu banknot yani kağıt paralarda Ordinaryus Profesör Doktor Aydın Sayılı, Mimar Ahmed Kemaleddin, Fatma Aliye Hanım, Yunus Emre gibi kişiler yer alıyor.

1 TL nin üzerinde ne var?

Arka yüzünde ise TBMM'nin ilk binası yer alıyor. Basımı yapılan gümüş ve bronz hatıra paraların satışı da sürüyor. Bronz ve gümüş hatıra paraların arka yüzü tedavül hatıra paralarla aynı olsa da ön yüzü farklı. Bronz ve gümüş hatıra paraların ön yüzünde TBMM'nin 100. yılına ithafen 100 sayısı bulunuyor.