Yoğurtlu sulu köfte nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Yoğurtlu sulu köfte nasıl yapılır?
  2. Sulu köfteye pirinç konur mu?
  3. Sulu köfte harcına yumurta konur mu?
  4. Sulu pirinçli köfte nasıl yapılır?
  5. Köftenin içine yumurtanın sarısı mi beyazı mi?

Yoğurtlu sulu köfte nasıl yapılır?

Terbiyesini hazırlayalım ,yoğurtla unu iyice çırpalım ,sonra yemeğin suyundan 1-2 kepçe alıp yoğurtla unun üzerine karıştırarak dökelim ki yoğurt kesilmesin. Sonra terbiyeyi köftelerin içine yavaş-yavaş karıştırarak dökelim ve köfteleri dağıtmadan yavaşça 5 dk kaynatıp ,en son tuzunu ilave edip ocağın altını kapatalım.

Sulu köfteye pirinç konur mu?

Salçalı pirinçli sulu köfte yapımında; derin bir kaba 200 gr kıyma koyun. ... Daha sonra 2 yemek kaşığı pirinç, 2 tutam ince ince kıyılmış maydanoz ve 2 yemek kaşığı galeta unu ekleyin. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber de koyup, iyice yoğurun.

Sulu köfte harcına yumurta konur mu?

YAPILIŞI: Soğan rendelenir,maydanoz ince ince kıyılır kıymanın içine konur, yumurta ve bulgur eklenir baharatını da koyduktan sonra iyice yoğrulur. küçük küçük top yapılır. bir tepsiye un serpiştirilir ve köfteler unlanır.

Sulu pirinçli köfte nasıl yapılır?

Havuçları patatesleri soyup küp küp doğrayalım, biberi de küçük küçük doğrayalım, domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Tepsiye kıymayı koyun, ortasını açın ve yıkadığımız pirinci süzüp koyun. Tuzu, baharatları serpin. Soğanı, maydanozu ilave edip yoğurun ve küçük parçalar kopararak köfte şekli verin.

Köftenin içine yumurtanın sarısı mi beyazı mi?

Yumurta ise köftenin şahane bir kıvamda olmasını sağlar. O tüm malzemelerin birbirinin içerisine tam olarak girdiği köftelerin sırrı içlerinde yumurta olması. Daha çok kızartma yapmak istediğiniz tariflerde yumurta kullanmanızı öneririz daha az yağ çekecektir ve daha lezzetli olacaktır.