E devletten sigortalı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. E devletten sigortalı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  2. Sigortanın başladığını nasıl anlarız?
  3. Sigortanin yatip Yatmadigini nasil Ogrenirim e-devlet?
  4. Kaç gün primim var nasıl öğrenirim?
  5. SGK aktif olması ne demek?
  6. Işe başladıktan kaç gün sonra hastaneye gidebilirim?
  7. Sigorta e devlette ne zaman görülür?
  8. SGK kaydı olmadığına dair belge nereden alınır?

E devletten sigortalı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Sigortanın başladığını nasıl anlarız?

ALO 170 ARACILIĞIYLA SİGORTA SORGULAMASI NASIL YAPILIR?
  1. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın.
  2. Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek "Sigortalılık hizmet süresi" hakkında bilgi almak için 2'yi tuşlayın.
Daha fazla öğe...

Sigortanin yatip Yatmadigini nasil Ogrenirim e-devlet?

Bunlardan ilki E-Devletten sorgulama yapmaktır. Bunu yapmanız için E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından sisteme giriş yapıp SGK Hizmet Dökümü şeklinde arama yapmalısınız. Aramada karşınıza çıkan sayfadan sigortanızın yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilirsiniz.

Kaç gün primim var nasıl öğrenirim?

İşte e-devlet Kapısı üzerinden yapabileceğiniz prim günü sorgulama için gerekli adımlar… E-devlet'teki Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait olan sayfasına gidebilmek için https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu linkine tıklayın. Ardından, eğer kimlik doğrulama yapmadıysanız bir uyarı göreceksiniz.

SGK aktif olması ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

Işe başladıktan kaç gün sonra hastaneye gidebilirim?

SSK kapsamındaki bir sigortalı için işe girdikten sonraki süreçte sağlık hizmetlerinden faydalanma süresi olarak 30 günlük zaman gerekmektedir. 4A kapsamında işe başlayan bir kişinin 30 gün sonra sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için bazı şartlar bulunmaktadır.

Sigorta e devlette ne zaman görülür?

Aylık prim ve hizmet belgesi, ait olduğu ayı takip eden ayın 23'üncü gününe kadar SGK'ya bildirilmek zorundadır.

SGK kaydı olmadığına dair belge nereden alınır?

Çalışmadığına dair belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor: 1-) İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2-) e-Devlet üzerinden Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti dosyasının çıktısını alarak.