Sağlık Kurulundan engelli raporu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Sağlık Kurulundan engelli raporu nasıl alınır?
  2. Sağlık kurulu raporu nerede kullanılır?
  3. Yeni engelli rapor Yönetmeliği Neler Getirdi 2021?
  4. Engelli raporu en kolay nereden alınır?

Sağlık Kurulundan engelli raporu nasıl alınır?

Rapor almak için hastanın rahatsızlığı ile ilgili polikliniğe başvurması gerekir. Kişide farklı hastalıklar varsa bu hastalıklarla ilgilenen polikliniklere ayrı ayrı muayene olması gerekir. Muayene öncesinde Sağlık Kurulunda başvuru belgesi almalıdır. Muayene sonrasında bu belge kurula teslim edilir.

Sağlık kurulu raporu nerede kullanılır?

Resmi evrak olarak ilgili kurum ve kuruluşlara sunulabilir. Kamu veya üniversite hastanelerinden alınabildiği gibi sağlık kurulu birimi olan özel hastanelerden de alınabilir. Heyet raporunun diğer adı da “sağlık kurulu raporu”dur.

Yeni engelli rapor Yönetmeliği Neler Getirdi 2021?

Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle, engelliler 20 iş günü içerisinde raporlarını alabilecekler. Yüzde 20 özür oranı olan çocuklar da özel eğitimden yararlanabilecek. Yüzde 50 oranında özür oranı olan kişiler de 'ağır özürlü' olarak kabul edilecek.

Engelli raporu en kolay nereden alınır?

Engelli raporu almak isteyen kişilerin başvuruda bulunması gerekir. Bu başvuru da sadece devletin yetkilendirdiği hastaneler tarafından yapılır. Sağlık Bakanlığının yetki verdiği hastaneler yapılan başvurular ve rapor özellikleri ile birlikte kişilere gerekli testler yapılarak rapor verilir.