Diş çekiminden sonra şişme olur mu?

İçindekiler:

  1. Diş çekiminden sonra şişme olur mu?
  2. Diş çekildikten sonra ne yapmalıyız?
  3. Diş çekilince Kanamayı Ne Durdurur?
  4. Diş çekimi sonrası antibiyotik kullanımı gerekli mi?

Diş çekiminden sonra şişme olur mu?

Operasyon sonrası 3-5 haftalık süreçte kendiliğinden eriyen veya operasyon sonrası 7-10. günlerde hekim tarafından alınacak dikişler mevcuttur. İyileşme süreci kişiden kişiye değişse de, diş çekimi sonrası ilk gün içinde ağrı, acı, kanama ve şişlik yaşanması normaldir.

Diş çekildikten sonra ne yapmalıyız?

Diş çekiminden sonra en az 24 saat dinlenmek ve sonraki bir iki gün boyunca gerçekleştirilecek faaliyetleri sınırlamak gereklidir. Yine diş çekiminden sonraki 24 saat süresince sokette oluşan pıhtıyı yerinden oynatmamak için bu bölgeyi suyla kuvvetli bir şekilde durulamaktan veya tükürmekten kaçınmak gereklidir.

Diş çekilince Kanamayı Ne Durdurur?

Diş çekiminden sonra kanama nasıl durur diye merak edenlerin soğuk gıdalar ya da dondurma tüketmeleri faydalı olacaktır. Böylelikle diş çekilen bölgede soğuk etki yapacağından dolayı kanama azalır. Yukarıda belirtilenler dışında gazlı bez kullanımı da kanamanın zaman içerisinde geçmesine destek verir.

Diş çekimi sonrası antibiyotik kullanımı gerekli mi?

Profilaktik antibiyotik tedavisi gereken durumlar: Sağlıklı kimseler için; diş çekiminde antibiyotik kullanımına gerek yoktur. Cerrahi işlem gerektiren kök veya gömülü diş çekiminden sonra antibiyotik kullanılmalıdır.