Engelli kartı olanlar nelerden faydalanabilir?

İçindekiler:

  1. Engelli kartı olanlar nelerden faydalanabilir?
  2. Özürlü raporu nerelerde kullanılır?
  3. Özürlü kimlik kartı yüzde kaç olmalı?
  4. Engelli kimlik kartı rapor yerine geçer mi?
  5. %40 engelliler nelerden faydalanabilir?
  6. Engelli Kartı trende geçerli mi?
  7. Özel hastanelerde engelli indirimi var mı?
  8. Engelli kimlik kartı nasıl alınır?
  9. 2 tane engelli aracı alınabilir mi?

Engelli kartı olanlar nelerden faydalanabilir?

- Müze, ören yerleri, milli parklar ve piknik alanları engellilere ücretsiz. Belediye'ye ait plajlarda şezlong-şemsiye ücretsiz. - Devlet tiyatroları ücretsiz, İstanbul Şehir Tiyatroları indirimli. - Spor müsabakalarına ve konserlere giriş "kura" çekimi ile ücretsiz.

Özürlü raporu nerelerde kullanılır?

Nerelerde kullanılır? Engelliler için sağlık kurulu raporu; engelli aylığı, evde bakım yardımı, bakım hizmetleri, özel eğitim, istihdam ve sağlık gibi alanlarda tanımlanmış hak ve hizmetlerden yararlanmak için gerekli olan belgedir.

Özürlü kimlik kartı yüzde kaç olmalı?

Kişilerin engel durumunun devam etmesi ve en az @ oranında engele sahip olunması, engelli kimlik kartının temel şartları arasındadır. Engeli @ oranının altında olan kişiler, engelli sağlık raporundan faydalanamazlar. Engelli raporunun daimi olması adına, kişilerin  üzeri engele sahip olması gerekmektedir.

Engelli kimlik kartı rapor yerine geçer mi?

Engelli kimlik kartı engelli sağlık kurulu raporu yerine geçmez. Kimlik kartına sahip her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, mevzuatta münhasıran engelli kişilere tanınan hak ve hizmetlerden yararlanır. Kimlik kartı alıp almamak engelli kişinin isteğine bağlıdır.

%40 engelliler nelerden faydalanabilir?

%40 engelli raporu engelli kişilere şu avantajları sağlamaktadır:
  • Ülke içinde bulunan tüm toplu taşıma hizmetleri ücretsiz verilecektir.
  • Engellilerin olduğu kadar engelli refakatçileri de toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecektir.
  • Otobüs, uçak, gemi biletleri indirimli olarak kullanılmaktadır.
Daha fazla öğe...•BE

Engelli Kartı trende geçerli mi?

TCDD'nin kamuoyuna açıklamadan hayata geçirdiği kota uygulamasına göre 400 kişilik trenlerde sadece 8 engelliye, 600 kişilik trenlerde ise sadece 10 engelliye ücretsiz seyahat hakkı tanındı.

Özel hastanelerde engelli indirimi var mı?

Özel veya devlet hastanesi fark etmeksizin engelli vatandaşlara muayene sırasında öncelik tanınmaktadır. ... Buna göre engelli vatandaşlar istedikleri taktirde özel hastanelerden yararlanabilmektedirler.

Engelli kimlik kartı nasıl alınır?

Engelli bireyin ikamet ettiği ildeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı ve engelli sağlık kurulu raporunun aslı veya onaylı örneği ile müracaat edilerek engelliler için kimlik kartı alınabilir.

2 tane engelli aracı alınabilir mi?

Engelli bireyler ikinci el araç satın alabilir mi? Özel Tüketim Vergisi yani ÖTV, ikinci el araçlarda geçerli olmadığı için, engelli bireylerin raporu ikinci el araba alımlarında herhangi bir etkiye sahip olmayacaktır.