Genital bölgede siğil nasıl yok edilir?

İçindekiler:

  1. Genital bölgede siğil nasıl yok edilir?
  2. Genital bölge siğilleri kanar mı?
  3. HPV varken ağda yapılır mı?
  4. Siğil olmadan HPV olur mu?
  5. HPV denizden bulaşır mı?

Genital bölgede siğil nasıl yok edilir?

Genital siğiller krem, kriyoterapi (yakma) ya da dondurma, siğil büyükse cerrahi ile tedavi ediliyor.
  1. Kremler. Bunlar siğil dokusunu kimyasal olarak yakarak tedavi sağlayan ilaçlardır.
  2. Kriyoterapi. Bu, siğilin sıvı nitrojen püskürtülerek dondurulması ve dağılmasını sağlar. ...
  3. Elektrokoterizasyon.
BE

Genital bölge siğilleri kanar mı?

Genital Siğil Kanar mı? Siğiller, deri üzerinde kabartı şeklinde oluşan deri lezyonları olduğu için dış etkenlere karşı da oldukça hassas lezyonlardır. Vücudun diğer bölgelerinde çıkan siğillerde de olduğu gibi, HPV virüsünün neden olduğu genital siğillerde de zaman zaman kanamalar görülmektedir.

HPV varken ağda yapılır mı?

El ve ayakta yerleşen HPV tipleri cilt teması ile olmaktadır. Dış cinsel organ bölgesine virüslü bir malzemenin teması da bulaşma yolu olabilir. Bu neden ile genital bölgeye epilasyon işlemi sırasında ortak malzeme (tıraş bıcağı, ağda, malzeme kabı gibi) kullanılmamalıdır.

Siğil olmadan HPV olur mu?

Bu nedenle HPV virüsü siğil olmadan da bulaşıcı bir özelliğe sahiptir. HPV taşıyan kadınlarda, lezyon var ise normal doğum sırasında bebeklere bulaşabilmektedir. HPV virüsü olan kişi uzun yıllar taşıyıcı olabilir. Bu nedenle siğil belirtisi olmayan bir kişi de vücudunda taşıdığı virüsü bulaştırabilmektedir.

HPV denizden bulaşır mı?

HPV ise esas cilt teması ile bulaşır. Yani bakire kızlarda da HPV görülebilir. Ayrıca vajinal seks dışında, oral seks veya anal seks ile de HPV bulaşabilir. Cinsel ilişki dışında virüs taşıyan yüzeylere (havlu, tuvalet, kişisel eşyalar, havuz, hamam vs) cildin teması ile de virüs bulaşabilir.