Yineleme nedir ve örnekleri?

İçindekiler:

  1. Yineleme nedir ve örnekleri?
  2. Dil Anlatım yineleme nedir?
  3. Parcada yineleme nedir?
  4. Yineleme nedir TDK?
  5. Yinelenen sözcük ne demek?
  6. Yineleme nedir kpss?
  7. Nitelendirmeye başvurma ne demek?
  8. Tenasüp ne demek edebiyat?
  9. Türkçe tariz nedir?
  10. Yinelemeye başvurmak ne demek?

Yineleme nedir ve örnekleri?

Tekrir (Yineleme): Sözün etkisi güçlendirmek için sözcük ya da söz grubunu yineleme sanatıdır. Örnekler: "Ey varlığı varı var eden var ! Yok yok sana yok demek ne düşvar."

Dil Anlatım yineleme nedir?

Tekrir (Yineleme), sözün etkisini güçlendirmek için sözcük ya da söz grubunu yineleme şeklinde yapılan söz sanatıdır.

Parcada yineleme nedir?

Paragraf ya da cümle içerisinde, tekrar edilen ses benzerliklerine dayalı tüm yinelemeler, sessel yineleme olarak nitelendirilir. Şiirlerde yarım ve zengin kafiyelerin tamamı birer sessel yinelemedir.

Yineleme nedir TDK?

(Söz sanatı terimi) Bir cümle içinde veya arka arkaya gelen cümlelerde bir kelime veya bir parçanın tekrarlanması. ... Özensizlikten, başka sözcük bulamamaktan, anlatımı başka biçimde verememekten ötürü yazıda aynı sözcükleri sık sık kullanma.

Yinelenen sözcük ne demek?

Yinelenen kelime ne demek? Bir sözcüğün zıt anlamlısını,eş anlamlısını vb. Tekrarlamaya "YİNELENMİŞ SÖZCÜK"denir.

Yineleme nedir kpss?

Anlatımı güçlendirmek için bir sözü sık sık tekrar etmektir. Sözün etksini güçlendirmek amacıyla anlamın üzerinde yoğunlaştığı sözcük ya da söz öbeklerini arka arkaya yinelemektir. Sözün etkisi güçlendirmek için sözcük ya da söz grubunu yineleme sanatıdır.

Nitelendirmeye başvurma ne demek?

Paragraftaki anlatım şekillerinden biri olan nitelendirmede, bir olayın/durumun/şeyin nasıl olduğu belirtilir. Bu özellikle birlikte olay/durum/şey diğerlerinden ayrılır. > Niteleme sıfatı ya da durum zarfı bulunuyorsa, paragrafta nitelendirme vardır.

Tenasüp ne demek edebiyat?

Tenasüb (Uygunluk): Anlamca birbiriyle ilgili sözcüklerin bir arada kullanılması sanatıdır. Karşıt anlamlı sözcüklerin bir arada kullanılması tenasüp değildir. Divan şairleri, tenasüp sanatında, türlü bilim terimlerini, mitoloji, tarih ve mesnevi kahramanlarını, hayvan , bitki ve çiçek adlarını bol bol kullanmışlardır.

Türkçe tariz nedir?

Tariz (Dokundurma, Sitem, İğneleme ) Söz Sanatı: Sözcük anlamıyla dokundurma", "taşlama", "taş atma" demektir. Terim olarak; bir sözün görünürdeki anlamının tam tersi amaçlanarak kullanılmasıyla gerçekleştirilen mecazlı anlatımdır. Kinayedekinden daha keskin alay ve eleştiri içerir.

Yinelemeye başvurmak ne demek?

Yinelemeye başvurmak ne demek? Sözün etkisini güçlendirmek ve söze ahenk katmak amacıyla, anlamın üzerinde yoğunlaştığı sözcük ya da söz öbeklerini arka arkaya yinelemektir.