Çörek otu yağı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Çörek otu yağı ne işe yarar?
  2. Çörek otu yağı cilt için nasıl kullanılır?
  3. Çörek otu yağı günde ne kadar tüketilmeli?
  4. Çörek otu yağı lekelere iyi gelir mi?
  5. Çörek otu aç karnına mı yenir tok karna mı?

Çörek otu yağı ne işe yarar?

- Eklem ağrıları ve romatizmaya iyi gelir. - Kabızlığı gidermeye yardımcı olur, hemoroid için de iyileştirici etki gösterir. - Sinir, stres, depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklara iyi gelen çörek otu yağı uykusuzluk için de kullanılır. - Bağışıklılık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı direnç sağlar.

Çörek otu yağı cilt için nasıl kullanılır?

İlk olarak bir kase yoğurdun içerisinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. Sonrasında 1 yemek kaşığı çörek otu yağı ilave edilir. İyice karıştırıldıktan sonra cildin istenilen bölgesine sürülür ve 10 dakika kadar ciltte kalması sağlanır ardından suyla iyice durulanır.

Çörek otu yağı günde ne kadar tüketilmeli?

Haricen tüketmek isterseniz günde 1 tatlı kaşığı yeterli olacaktır, yarım saat sonrasında bir şey tüketmemenizi öneririz. Bu şekilde yağ tümden sindirilmiş olacaktır. 1 tatlı kaşığı çörek otu yağında 1 yetişkin kişi için bütün besin değerleri yetecek seviyededir.

Çörek otu yağı lekelere iyi gelir mi?

İnce çizgilerin ve kırışıkların giderilmesini sağlayan çörek otu yağı her gün düzenli bir şekilde ilgili bölgeye sürülmelidir. İçerdiği amino asitler sayesinde düzenli ve uzun süreli kullanımları ciltte yer alan koyu lekelerin azalmasını sağlamaktadır.

Çörek otu aç karnına mı yenir tok karna mı?

Çörek otu, yağ şeklinde kullanılacaksa; formunun korunması için soğuk sıkım şeklinde tüketilmesi gerekmektedir. Günde 1 çay kaşığı, aç karnına tüketilebilir. Çörek otunun kokusundan rahatsız olanlar geceden veya tok karna tüketebilirler.