Regl bitiminden 1 gün sonra hamile kalınır mı?

İçindekiler:

  1. Regl bitiminden 1 gün sonra hamile kalınır mı?
  2. Adet bittikten sonra ne zaman ilişkiye girilmeli?
  3. Regl döneminde cinsel ilişkiye girilir mi?
  4. Kadınlarda sümük gibi akıntı abdesti bozar mı?
  5. Regl iken sevişmek zararlı mı?

Regl bitiminden 1 gün sonra hamile kalınır mı?

Hamile kalmak isteyen kadın adetten 5 gün sonra ilişkiye girmelidir. Bu süre bir hafta kadar sürer. Bu sürede ilişkiye girilmezse hamilelik oluşmaz.

Adet bittikten sonra ne zaman ilişkiye girilmeli?

Adetten iki hafta sonra yani 14 ile 16.gün arasında hamile kalma ihtimali oldukça yüksektir. Erkeklerin spermleri rahimde dördüncü güne kadar canlı kalabildiği için adetten sonra 10.günden itibaren ilişkiye girmek ve bunu sürdürmek gebelik ihtimalini en yüksek seviyeye çıkarır.

Regl döneminde cinsel ilişkiye girilir mi?

Regl döneminde kadının genital organları kanlı olacağından hem kadın hem de erkekler tarafından cinsel ilişki pek sık tercih edilmez. Ayrıca pek çok kadın adet döneminde karın ve kasık ağrıları çektiğinden ilişki ağrılı, acılı da olabilmektedir.

Kadınlarda sümük gibi akıntı abdesti bozar mı?

Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.

Regl iken sevişmek zararlı mı?

Adet döneminde sevişmek sağlık açısından hiçbir risk taşımıyor. Adet döneminde sevişmenin zararlı olduğu genellikle toplumdaki genel görüş olsa da bunun altında yatan sebep kadınların bu dönemde "kirli" görülmeleridir. Tıbben bakıldığında adet döneminde seks herhangi bir sağlık sorununa sebep olmamaktadır.