Boğaz gıcıklığı neden olur?

İçindekiler:

  1. Boğaz gıcıklığı neden olur?
  2. Boğazda gıcık ve öksürük neden olur?
  3. Hafif geçirenlerde ne gibi belirtiler olur?
  4. Öksürük psikolojik olabilir mi?

Boğaz gıcıklığı neden olur?

Sigara içen kişilerde de uzun dönem boyunca sigara kullanımına bağlı olarak boğazda takılma hissi oluşabilmektedir. Alerjik reaksiyonların da boğaz da gıcıklanma gibi bir soruna neden olabileceği bilinmektedir. Soğuk algınlığına bağlı olarak meydana gelen geniz akıntısı da boğazda takılma hissine neden olmaktadır.

Boğazda gıcık ve öksürük neden olur?

Havaların bir ısınıp bir soğuması nedeniyle solunum yolları hastalıklarında da artış gözlemlenmektedir. Bu gibi etmenler bir süre sonra kişilerde boğazda gıcık tarzında bir öksürüğe yol açar. Bu hissin nedeni; boğazda biriken sıvının bir süre sonra gıcığa sonrasında da kuru öksürüğe dönüşmesidir.

Hafif geçirenlerde ne gibi belirtiler olur?

Hafif geçirenlerde ne gibi belirtiler olur? Bu kişilerdeki en önemli belirti halsizlik ve sırt ağrısı oluyor. Bununla birlikte daha az olmakla birlikte, öksürük ve üşüme, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetler yaşanabiliyor.

Öksürük psikolojik olabilir mi?

Psikolojik öksürük günlük yaşam içerisinde sıklıkla görülmektedir. Kişide genellikle uyku sırasında görülmemekle birlikte, uyku sırasında rastlanılan durumlar da olmaktadır. Çocuklarda görülen durumlarda, çocukların anne, baba ya da doktor gözetiminde olduklarında öksürüğün daha sık yaşandığı görülmektedir.