Defne yaprağı nelere iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Defne yaprağı nelere iyi gelir?
  2. Defne çayı ne işe yarar?
  3. Defne yaprağı nasıl kullanılır?
  4. Defne yaprağının yan etkileri var mıdır?

Defne yaprağı nelere iyi gelir?

Defne yaprağının faydaları arasında grip ve soğuk algınlığına iyi gelmesi yer alıyor. Buna ek olarak ağrıları hafifletir, hamilelik öncesinde ve sonrasında fayda sağlar,adet sorunlarıyla baş eder, verimli uyku geçirmenizi sağlar, burun kanamasını durdurur, böcek kovucudur, bitlerle savaşır.

Defne çayı ne işe yarar?

Defne yaprağı çayı vücuttaki yoğun terlemeyi azaltır. Bunun yanı sıra göz sağlığını korur ve şişkinliği de azaltır. Yüksek oranda antioksidan içeren defne yaprağı çayı cilde çok iyi gelmektedir. Defne yaprağı çayı iştah açmasının yanı sıra uykuyu da düzenler.

Defne yaprağı nasıl kullanılır?

1 litre kadar suyun içine bir miktar defte yaprağı ilave edilir ve kaynatılır ardından süzülür ve günde 1-2 kez tüketilmektedir. Defne yaprağı çiğ bir şekilde çiğnenerek de tüketilebilir. Biraz sirke ile beraber kaynatılarak gargara olarak da kullanılmaktadır.

Defne yaprağının yan etkileri var mıdır?

Defne yaprağının zararları kişiden kişiye değiştiği gibi kullanım sıklığı ve miktarı da zara verip vermediği konusunda önemlidir. Hamile ve emziren annelerin defne yaprağı tüketmesi zararlıdır. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir.