Doğal yollarla diş nasıl beyazlar?

İçindekiler:

  1. Doğal yollarla diş nasıl beyazlar?
  2. Çürük diş beyazlar mı?
  3. Nasıl mükemmel dişlere sahip olunur?
  4. Sapsarı Dişler nasıl beyazlar?
  5. Çürümeye başlayan diş nasıl durdurulur?

Doğal yollarla diş nasıl beyazlar?

En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.

Çürük diş beyazlar mı?

Ancak aşınma yalnızca yüzey seviyesinde ise yeni başlamış çürük veya başlangıç çürüğü olarak adlandırılır. Bu çürükler frezle delinmeden veya dolgu ile doldurulmadan iyileştirilebilir. Bu tür çürüklerin en önemli göstergesi, yalnızca azı dişlerinde değil tüm dişlerde oluşabilen beyaz lekelerdir.

Nasıl mükemmel dişlere sahip olunur?

Düzenli diş bakımı Beyaz ve parlak dişlerin en temel yolu elbette ki, diş bakımını düzenli olarak yapmaktan geçiyor. Dişlerinizi günde en az 2 kere olacak şekilde fırçalamak, diş ipi, arayüz fırçası, gargara gibi hijyen ürünlerini düzenli kullanmak, dişlerinizi istediğiniz forma getirecektir.

Sapsarı Dişler nasıl beyazlar?

Birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı karbonatı bir fincanda karıştırın. Karışım macun kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Elde ettiğini macunu bir diş fırçası kullanarak ya da parmağınızın ucuyla dişlerinize uygulayın. Macunu özellikle dişlerinizin lekeli kısmına iki dakika boyunca ovarak uygulayın.

Çürümeye başlayan diş nasıl durdurulur?

Diş Çürükleri Nasıl Önlenir?
  1. Şekerli ürünleri an aza indirin.
  2. Günde en az iki kere olmak üzere mutlaka dişlerinizi fırçalayın.
  3. Diş fırçalama süresini 2 dakika tutun.
  4. Diş ipi kullanabilirsiniz.
  5. Sık sık diş muayenenizi yaptırmayı unutmayın.