Ağızda biriken tükürüğü yutmak orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Ağızda biriken tükürüğü yutmak orucu bozar mı?
  2. Abdest aldıktan sonra tükürük yutmak orucu bozar mı?
  3. Bilerek yemek koklamak orucu bozar mı?
  4. Bilmeden Kan yutmak orucu bozar mı?
  5. Burnu çekip yutmak orucu bozar mı?
  6. Yanlışlıkla bir şey yutmak orucu bozar mı?
  7. Tatlı koklamak orucu bozar mı?
  8. Kan yutulursa oruç bozulur mu?
  9. Balgamdan kan gelmesi orucu bozar mı?

Ağızda biriken tükürüğü yutmak orucu bozar mı?

Din alimlerine göre, Ramazan ayında oruçlu bir kimse tarafından ağızda bulunan tükürüğü yutmak orucu bozmamaktadır, ancak ağızda bulunan bu tükürüğün biriktirilmesi, kaçınılması gereken bir davranıştır. İslam alimleri, tükürüğü biriktirerek yutmanın da aynı şekilde orucu bozmayacağını dile getirmektedirler.

Abdest aldıktan sonra tükürük yutmak orucu bozar mı?

TÜKÜRÜK YUTMAK ORUCU BOZAR MI? Tükürük yutmak genel anlamda orucu bozmamaktadır. Oruçlu bir kişinin art arda gelen ve yoğun olan tükürüğü yutması da sakıncalı olarak değerlendirilmemektedir.

Bilerek yemek koklamak orucu bozar mı?

Oruçluyken bir şey koklamak orucu bozar mı sorusunun yanıtını araştıranlar dikkat! ... İşte orucu bozan durumlar ve daha fazlası... Oruç tutanların deodorant, parfüm veya kolonya kullanmaları, bunları koklamaları caizdir. Bunlar yemek ve içmek sınıfına dâhil olmadığı için orucu bozmazlar.

Bilmeden Kan yutmak orucu bozar mı?

Ağızda biriken az bir kanı yutmak orucu bozmaz. Dışarıdan ağza alınan kan ise bozar.

Burnu çekip yutmak orucu bozar mı?

Hanefi mezhebine göre " ağız dolusu bile olsa kendi isteği dışında kusmak, balgam ya da burun akıntısını yahut ağzı çalkaladıktan sonra kalan yaşlılığı tükürük ile yutmak orucu bozmamaktadır. " Dolayısı ile burun akıntısının yutulması orucu sakatlamamakta oruca herhangi bir zarar vermemektedir.

Yanlışlıkla bir şey yutmak orucu bozar mı?

Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur: "Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, (sakın) bozmasın. Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir." Unutarak yeyip içerken oruçlu olduğunu hatırlarsa hemen ağzını boşaltıp yıkar ve oruca devam eder.

Tatlı koklamak orucu bozar mı?

Yani hiçbir yemek kokusu ve sigara kokusu orucu bozmaz.

Kan yutulursa oruç bozulur mu?

Çünkü adet gereği bundan korunmak mümkün değildir. Çok olmakla beraber çoğunluğu tükürük teşkil ediyorsa, hüküm yine böyledir. Fakat çoğunluğu kan olur ve tadı duyulur bir halde veya kanla tükürük eşit bulunursa, yutulunca oruç bozulur.

Balgamdan kan gelmesi orucu bozar mı?

BALGAM VE TÜKÜRÜK YUTMAK ORUCU BOZAR MI? Bilindiği üzere vücuda dışarıdan alınan herhangi bir şey orucu bozmaktadır. Balgam, vücutta salgılanan doğal bir salgı olduğundan dolayı, Hanefi mezhebine göre balgam yutmak orucu bozmamaktadır.