Uzman ebe nasil olur?

İçindekiler:

  1. Uzman ebe nasil olur?
  2. Uzman ebe ne demek?
  3. Özel ebe nasıl olunur?
  4. Ebe hemşire ne demek?
  5. Ebeler hemşire olarak çalışabilir mı?

Uzman ebe nasil olur?

Lisans mezunu olarak Ebe / Hemşire kadrosunda görev yapan Devlet memurları; - Meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisans yaparak diplomalarını Sağlık Bakanlığına onaylattıklarında, ilgisine göre Uzman Ebe / Uzman Hemşire unvanını kazanırlar.

Uzman ebe ne demek?

UZMAN EBE DÖNEMİ BAŞLIYOR Lisans mezunu ebeler meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaştıktan ve diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edildikten sonra uzman ebe olarak çalışacak. Ebeler meslekleri ile ilgili olan özellik arz eden birim ve alanlarda belirlenecek esaslar çerçevesinde yetki belgesi alacak.

Özel ebe nasıl olunur?

Özel sektörde ebelik yapabilmeniz için ebelik bölümünden mezun olmanız yeterlidir. Kamu kurumlarında ebe olarak görev yapmak istiyorsanız ebelik bölümünü başarı ile tamamladıktan sonra KPSS'ye girerek yeterli puanı almanız gerekiyor. Ebelik bölümüne MF3 puanı ile yerleşilebilir.

Ebe hemşire ne demek?

Aile planlaması hizmetlerini yürüten, toplum sağlığı hizmetleri ile danışmanlık hizmetlerini yürüten, hamile kadınlara doğum öncesi ve doğum sonrası izleme yapan, 0-6 yaş arası çocuğun sağlığının korunması , geliştirilmesi, ve bakımına yönelik hizmetler veren, bulaşıcı hastalıkların tespitinde görev alan, bireye, ...

Ebeler hemşire olarak çalışabilir mı?

Hemşirelik daha kapsamlı bir sağlık alanı olup, ebelerin görevde yükselme ile hemşire olmaları gibi bir durum söz konusu değildir. Ebeler ancak en az iki yıllık bir hemşirelik eğitimi alarak, idarece uygun bulunması durumunda hemşirelik yapabilirler.