Vajina iltihabı icin hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Vajina iltihabı icin hangi doktora gidilir?
  2. Vajina ici kaşıntı nasıl geçer doğal yolla?
  3. Kadınlarda vajinada iltihap neden olur?
  4. Vajinal fitil kaç günde bir kullanılır?
  5. Vajinadan fitil nasıl yapılır?
  6. Travazol krem kaç günde etkisini gösterir?

Vajina iltihabı icin hangi doktora gidilir?

Vajinal mantar için kadın hastalıkları ve doğum (jinekoloji) uzmanına gidilmelidir. Eğer doktor muayene sırasında altta yatan diyabet gibi başka bir hastalık tespit ederse, hastayı ilgili bölümlere yönlendirecektir.

Vajina ici kaşıntı nasıl geçer doğal yolla?

Yapmanız gereken tek 2 yemek kaşığı elma sirkesini ılık suyla karıştırınız. Daha sonra bu su ile vajina bölgenizi iki ila üç gün boyunca günde 2 kez yıkayınız. Zamanla bu rahatsızlık veren kaşıntının gittiğini göreceksiniz.

Kadınlarda vajinada iltihap neden olur?

Birçok bakteri türü rahim iltihabına neden olabilir, ancak gonore veya klamidya enfeksiyonları en yaygın olanıdır. Bu bakteriler genellikle korunmasız cinsel ilişki sırasında edinilir. Daha az sıklıkla bakteri, serviksin yarattığı normal bariyerin bozulduğu her zaman üreme sisteminize girebilir.

Vajinal fitil kaç günde bir kullanılır?

Doktorlar, daha şiddetli veya karmaşık maya enfeksiyonları için 14 günlük bir fitil de reçete edebilir. Maya enfeksiyonu için vajinal fitil kullanan kadınlar, tüm ilaç bitmeden önce belirtiler kaybolsa bile önerilen süre boyunca kullanmalılar.

Vajinadan fitil nasıl yapılır?

İğnesiz enjektöre benzer. Yerleştirilecek fitil bu alete koyularak vajinaya eklenebilir. Fitil ayakta ya da yatarak yerleştirilebilir. İdeal olan ve kolay olan ise yatarak yerleştirmektir.

Travazol krem kaç günde etkisini gösterir?

Mantar tedavisi için kullanılan Travazol Krem, insandan insana değişiklik arz edebilecek bir durum olmakla beraber genel olarak 1 hafta veya 10 gün içinde iyileşme göstermektedir.