Orkide çiceği nasıl çoğaltılır?

İçindekiler:

  1. Orkide çiceği nasıl çoğaltılır?
  2. Orkide nasıl yaprak verir?
  3. Orkidenin keiki vermesi için ne yapmalıyız?
  4. Orkide yaprak döktükten sonra ne yapmalı?
  5. Orkide kuruyan dal kesilir mi?
  6. Orkidede keiki nasıl çıkar?
  7. Orkide çiçeklerini dökülünce tekrar açar mı?
  8. Çiçekleri dökülen orkide ne zaman budanır?
  9. Kupeli cicegi hangi ayda Cogaltilir?
  10. Orkide vitamini nasıl kullanılır?
  11. Orkide yaprakları sarardı ne yapmalıyım?
  12. Orkidenin kuruyan çiçek sapı ne zaman kesilir?

Orkide çiceği nasıl çoğaltılır?

Orkide çoğaltma için birkaç yöntem denenebilir. En çok kullanılan 3 yöntem ise çelikle, keiki ile ve ayırma yöntemi ile çoğaltmadır. Çelikle çoğaltma tekniği, üretilecek bitkiden alınan ve çelik adı verilen bir gövde, kök veya yaprak parçası ile yeni bir bitki oluşturma tekniğidir.

Orkide nasıl yaprak verir?

Orkideler sadece yaprakları ile değil kökleri ile de fotosentez yaparlar. Dolayısıyla yaprakları dökülse de orkideler kökleri sağlıklıysa fotosenteze devam edebilir ve yeterince iyi durumdaysa yeni yaprak çıkarabilir. Yapraksız orkidenin yeni yaprak çıkarması için ışığı, besinleri, suyu kökleriyle alması gerekir.

Orkidenin keiki vermesi için ne yapmalıyız?

Keiki macunu kullanarak da yapay olarak orkidenin keiki vermesi teşvik edilebilir. Keiki macunu büyüme hormonu içerir ve direkt olarak bitkinin çiçek sapındaki gözlere sürülür. Keiki yeterince büyüdüğünde anne bitkiden ayrılabilir ve böylece orkide çoğaltma yapılabilir.

Orkide yaprak döktükten sonra ne yapmalı?

Orkideler çiçeklerini döktükten sonra, dalı kurumadan kesilmemelidir. Kurumayan dalın devamından çiçek açmaya devam edebilir. Dal kuruduğu zaman bağ makası ile alttan 3 boğumun üstünden kesilebilir. Orkide vitamini kullanarak daha çabuk ve verimli çiçek açtırabilirsiniz.

Orkide kuruyan dal kesilir mi?

Orkideler genellikle ölü kısımların çıkarılması, şekil verilme ve yeniden çiçeklendirme amacıyla budanır. Budama işlemi eylül kasım ayları arasında yapılmalıdır. ... Budama da kurumuş ve sararmış yapraklarla kuru çiçek sapları gövdeye yakın yerden kesilip çıkarılmalı gövdeye zarar vermemeye özen gösterilmelidir.

Orkidede keiki nasıl çıkar?

Kökün hemen altındaki daldan keiki düz uçlu kesici ya da makas yardımıyla kesilir. Kesilen uçların kuruması için en az iki gün dikmeden nemli bir sargı bezi üstünde ve havadar bir ortamda bekletebilirsiniz. Daha sonra uygun saksı ve toprak ile dikimi gerçekleştirilir. Orkide bakımı nasıl yapılır?

Orkide çiçeklerini dökülünce tekrar açar mı?

Tohumdan ekilen orkidelerin çiçek vermesi bazen 5 yıla kadar sürebiliyor. Fakat orkidenizi çiçek açmış bir şekilde aldı iseniz dökülme evresinden sonra tekrar çiçek vermesi çok olasıdır.

Çiçekleri dökülen orkide ne zaman budanır?

Eylül ve kasım ayı, orkide budama işlemi için uygundur. Gövdeye zarar vermeden kuru yaprakların çıkarılması gereklidir.

Kupeli cicegi hangi ayda Cogaltilir?

Küpe çiçeği yetiştirmeye başlamak için en uygun an ilkbahar başlarında don zamanı geçtiği zamandır. Düzgün bakıldığı takdirde ilkbahardan sonbahara kadar çiçek vermeye devam edecektir. Kışları bitkinizi ev içerisine alıp korumaya alabilirsiniz. Kış ayları boyunca yalnızca 2 kere sulanması yeterli olacaktır.

Orkide vitamini nasıl kullanılır?

Kullanım Biçimi: Bitkilerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol ve canlı yapraklara sahip olması için, her sulamada 1 litre sulama suyuna 1 kapak Çiçek coşturan katarak, bitkilerinizi sulayınız.

Orkide yaprakları sarardı ne yapmalıyım?

Bu tür sararmaların çaresi ilaç kullanımıdır. Bitki marketlerden orkide ilacı alabilirsiniz. Bitkinin yaprağının fotoğrafını çekerek giderseniz daha etkili olacaktır.

Orkidenin kuruyan çiçek sapı ne zaman kesilir?

Yeniden çiçeklendirme için çiçeklenme döneminin sonunda çiçek sapı yeşilken yaklaşık olarak çiçek sapının ortasından veya aşağıdan yukarı çiçek gözleri sayıldığında 3. gözün 2-3 cm üstünden çiçek sapı kesilmelidir. Çiçek sapı kahverengileşmiş ve tamamen kurumuşsa çiçek gövdesine yakın yerden kesip çıkarılmalıdır.