Bel incinmesine hangi ilaç?

İçindekiler:

  1. Bel incinmesine hangi ilaç?
  2. Beli ağrıyan insan nasıl uyumalı?
  3. Bel ağrısı için hangi pozisyonda yatılmalı?
  4. Yan yatış pozisyonu hangi hastalara önerilir?
  5. Hangi uyku Pozisyonu Sağlıklı?

Bel incinmesine hangi ilaç?

Bel ağrısı tedavisine naprosken sodyum ve ibuprofen adlı anti-inflamatuvar ilaçlar ile başlanır. Bu ilaç grubu ağrı kesici özelliğe sahiptir. Mide ile alakalı problem yaşayan kişiler için de parasetamol adlı ilaç oldukça mantıklıdır.

Beli ağrıyan insan nasıl uyumalı?

Diz altına koyulan yastık bel ağrısının hafiflemesini sağlar. Cenin pozisyonunda yatmak: Bel ve boyun sağlığı için en ideal yatış pozisyonu yan yatış pozisyonudur. Bu pozisyonda iken belin basıncını azaltmak amacıyla dizlerin arasına yastık koyulabilir ve bacaklar karına doğru çekilebilir.

Bel ağrısı için hangi pozisyonda yatılmalı?

1. Cenin Pozisyonunda Yatmak: Uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilen bir yatış pozisyonudur. Sağ ya da sol yanınızın üzerine uzanarak, dizleri hafif karna doğru çekerek yatarsanız; cenin pozisyonu almış olursunuz. Cenin pozisyonunda uyurken dizlerin arasına ince bir yastık koymak, omurlara yapılan baskıyı azaltır.

Yan yatış pozisyonu hangi hastalara önerilir?

Yan yatış pozisyonu bel ve boyun sağlığı için en idealidir. Bacaklar karına doğru çekilerek yatılmalı. Bu pozisyonda belin basıncını azaltmak için dizlerin arasına bir yastık koyulmalıdır. Bu şekilde omurga ve diske daha az yük biner aynı zamanda horlamayı da engeller.

Hangi uyku Pozisyonu Sağlıklı?

İŞTE EN SAĞLIKLI YATIŞ POZİSYONU: SOL TARAFIN ÜZERİNDE YAN YATIŞ En sağlıklı uyku pozisyonudur. Vücudun kalbe giden ana toplardamarı bası altında kalmayacağı için, kalbe vücuttan kan dönüşü kolay olur. Yüksek tansiyonlu hastalar için uygun bir pozisyondur.