E Tipi cezaevinde hangi mahkumlar yatar?

İçindekiler:

  1. E Tipi cezaevinde hangi mahkumlar yatar?
  2. L Tipi cezaevi hangi suçları kapsar?
  3. Imralı F tipi cezaevinde kimler yatar?
  4. Imralı cezaevi hangi tip?
  5. Imralı nereye ait?
  6. T tipi kapalı ceza infaz kurumu nedir?
  7. Imralı hangi ilde?
  8. Aponun cezaevi nerede?

E Tipi cezaevinde hangi mahkumlar yatar?

Özellikle cinayet ya da tecavüz gibi suçlar işlemiş olan kişilerin yer aldığı cezaevi olarak öne çıkar. Cinayet ile tecavüz açısından farklılık gözetmeksizin, bu suçu işlemiş olan kişiler E tipi cezaevinde yatar.

L Tipi cezaevi hangi suçları kapsar?

Kapalı ve ağır olarak tanımlanan L tipi cezaevlerinde terör örgütü üyeleri, terör suçluları, cinayet suçluları, cinsel taciz suçu işleyenler, bebek, çocuk tacizcileri gibi ağır suçlar işleyen suçlular bu ceza kurumlarında yatarlar. Cezaevlerinde kadın ve erkekler farklı bloklarda bulunan farklı koğuşlarda kalır.

Imralı F tipi cezaevinde kimler yatar?

F tipi cezaevinde kalan kişiler terör, topluma karşı ağır bir suç işlemiş olan kişiler veya devlete karşı suç işlemiş kişilerin yattığı bir cezaevidir.

Imralı cezaevi hangi tip?

İmralı Adası, 1935 yılından bu yana yerleşime kapalı bir askeri bölgedir. Üzerinde yalnızca F Tipi cezaevinin bulunduğu bu adada şu an terör suçundan 8 zanlı ömür boyu hapse mahkum edilmiştir.

Imralı nereye ait?

Armutlu Yarımadasının batı ucundaki Bozburun'a yaklaşık 10,8 deniz mili (20 km), Bursa, Karacabey kıyısındaki Susurluk Çayı ağzına 6,5 deniz mili (12 km) uzaklıktadır. Bursa ili sınırları içinde kalır, günümüzde üzerinde yerleşim birimi bulunmaz.

T tipi kapalı ceza infaz kurumu nedir?

Ceza infaz kurumları ile beraber kapalı ceza infaz kurumları T Tipi Cezaevi olarak bilinmektedir. Genelde 8 kişilik ve 72 oda üzerinden bir kapasiteye sahiptir. Aynı zamanda 3 kişilik 8 odası bulunur. Son olarak 1 kişilik 16 odaya sahiptir.

Imralı hangi ilde?

İmralı
İmralı Adası
Adadaki ülke(ler)Türkiye
BölgeMarmara Bölgesi
İlBursa
12 satır daha

Aponun cezaevi nerede?

"Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçuyla 29 Haziran 1999'da Ankara 2 No'lu DGM tarafından idama mahkûm edildi. Avrupa Birliği'ne uyum yasaları gereğince cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi. O günden bu yana İmralı Cezaevi'nde hapis yatmaktadır.