Divriği Ulu Camii hangi beylik tarafından yapılmıştır?

İçindekiler:

  1. Divriği Ulu Camii hangi beylik tarafından yapılmıştır?
  2. Divriği Ulu Caminin özellikleri nelerdir?
  3. Divriği Ulu Cami nerede yer alır?
  4. Sivas Divriği Ulu Cami kaç yıllık?
  5. Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası hangi ilimizdedir?

Divriği Ulu Camii hangi beylik tarafından yapılmıştır?

Anadolu Selçuklu Devleti'ne bağlı Mengücek Beyliği döneminde inşa edilmiştir. Ulu Cami, Süleyman Şah'ın oğlu Ahmet Şah tarafından; Darüşşifa ise eşi Melike Turan Melek tarafından yaptırılmıştır. 1228 yılında başlanıp 1243 tarihinde tamamlanan yapı kompleksinin Baş Mimarı Muğis oğlu Ahlatlı Hürrem Şah'tır.

Divriği Ulu Caminin özellikleri nelerdir?

Darüşşifa caminin güney duvarına dayanmıştır. Orta bölümü bir ışıklık kubbesi ile örtülmüştür, giriş ile birlikte dört eyvandan oluşur. Darüşşifanın kuzeydoğu köşesinde türbe yer alır. Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine alınmıştır.

Divriği Ulu Cami nerede yer alır?

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası (Sivas) Divriği ve civarında en erken yerleşim Hititler Dönemi'ne kadar inmektedir. Yöre, Mengücekoğullarının yönetimi altında olduğu dönemde Ahmet Şah ve eşi Turan Melek tarafından camii ile birlikte 1228-1229 yıllarında yaptırılmıştır.

Sivas Divriği Ulu Cami kaç yıllık?

Divriği Ulu Cami Ve Darüşşifası - Sivas Cami yöre Mengücekoğulları'nın yönetimi altında olduğu dönemde Ahmet Şah ve eşi Turan Melek tarafından camisi ile birlikte 1228-1229 yıllarında yaptırılmıştır. İslam mimarisinin bu başyapıtı iki kubbeli türbeye sahip bir cami ve ona bitişik bir hastaneden oluşmaktadır.

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası hangi ilimizdedir?

Divriği ve civarında en erken yerleşim Hititler Dönemi'ne kadar inmektedir. Yöre, Mengücekoğullarının yönetimi altında olduğu dönemde Ahmet Şah ve eşi Turan Melek tarafından camii ile birlikte 1228-1229 yıllarında yaptırılmıştır.